Friday, 29 March, 2024

ΔΣ Έδεσσας, Γιάννου προς Πέτκου: “Πατάτε επί πτωμάτων, εκπλήσσομαι”!

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 08/12/2020 η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης

η οποία διήρκησε τέσσερις ώρες και κατά την οποία συζητήθηκαν τα 14 θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Ως είθισται, η συνεδρίαση ξεκίνησε με τα ερωτήματα των Δημοτικών συμβούλων, ενώ το ερώτημα του Δημοτικού Συμβούλου Αναστασίου Πέτκου… έβγαλε κυριολεκτικά τον Δήμαρχο από τα ρούχα του!
Ειδικότερα:
Τσεπκεντζής Γιάννης: Ζήτησε να τροποποιηθεί η σύμβαση με τον εργολάβο καθαριότητας, καθόσον λόγω του κορονοϊού υπάρχει μείωση του φόρτου εργασίας, αφού η κίνηση στην πόλη και ειδικότερα στους κοινόχρηστους χώρους είναι μειωμένη.
Ρυσάφης Αντώνης: Ζήτησε να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης, όλες οι συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής, επιτροπή διαβούλευσης) κλπ, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και ενημέρωση των πολιτών του Δήμου.
Τσιτσάγγας Χαράλαμπος: Αναφέρθηκε στα προβλήματα υδροδότησης που παρουσιάσθηκαν τελευταία σε Έδεσσας και Άρνισσα, στον μη καθαρισμό των χειμάρρων, καθώς και στην πρότασή του για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τον Κορονό-ιό.
Μουστάκας Γιώργος: Αναφέρθηκε στο κρούσμα κορονοϊού που παρουσιάσθηκε στο ειδικό σχολείο της πόλης, ζητώντας τη μη λειτουργία του σχολείου για κάποιο διάστημα, καθόσον οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου πηγαινοέρχονται από άλλους Νομούς που έχουν κρούσματα, με κίνδυνο να είναι ευκολότερη η διασπορά του ιού.
Επίσης ζήτησε να δοθούν κίνητρα σε γιατρούς που επιθυμούν να έρθουν στο Νοσοκομείο της πόλης, παραχωρώντας σίτιση και στέγαση σ΄αυτούς με δαπάνη του δάήμου, όπως γίνεται στα ακριτικά νησιά της χώρας μας.
Παπαδόπουλος Ελευθέριος: Ζήτησε να επεκταθεί το κτίριο που στεγάζεται το Γυμνάσιο της Άρνισσας, καθόσον οι τρεις τελευταίες τάξεις του σχολείου, κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, με ότι αυτό συνεπάγεται τώρα το Χειμώνα.
Καραμάνη Δήμητρα: Αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούνται στους πέριξ του χώρου Καταρρακτών κατοίκους από τον τρόπο καθαρισμού των φύλλων των δένδρων από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, ο οποίος καθαρισμός δεν γίνεται χειρονακτικά όπως προβλέπει η σύμβαση αλλά με μηχανικά μέσα, τα οποία δημιουργούν θόρυβο και σκόνη. Επίσης ζήτησε να πληροφορηθεί, εάν έχουν εφοδιασθεί με ατομικά μέσα προστασίας οι δικαιούχοι εργαζόμενοι στον Δήμο.
Κετσιτζίδης Ιγνάτης: Αναφέρθηκε στην μη έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης κατά την ημέρα επετείου της 17ης Νοεμβρίου, για τον τρόπο που αδειάζουν τους μικρούς κάδους απορριμμάτων οι υπάλληλοι καθαριότητας, ενώ απείλησε τον Δήμαρχο ότι επειδή δεν τους χορηγεί τα στοιχεία που ζητούν για το θέμα της “ΕΣΤΙΑΣ” θα αναγκαστούν να καταφύγουν στη δικαιοσύνη, ζητώντας Εισαγγελική παραγγελία, προκειμένου τους τα χορηγήσει!!
Ξυλουργίδης Αντώνης: Ζήτησε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση για τον Κορονό-ιό, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν στον εσωτερικό ιστό της πόλης, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του ΧΥΤΑ Έδεσσας, καταγγέλλοντας ότι πιθανώς να αφήνουν στον χώρο και Νοσοκομειακά απόβλητα!
Τέλος ζήτησε να πραγματοποιηθεί το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου διαδικτυακά, προκειμένου το παρακολουθήσουν οι κάτοικοι του Δήμου, γεγονός που ο δήμαρχος είπε πως θα γίνει, παρά το γεγονός ότι κάποιοι είπαν ότι δεν είναι εποχή για έξοδα, ο κ. Γιάννου δήλωσε ότι χρειάζεται θετική ψυχολογία για όλους… 
Θωμάς Ευάγγελος: Αναφέρθηκε στην προ ημερών διαδικτυακή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και στο θέμα που τέθηκε για την διαδικτυακή πλατφόρμα που αφορά βοήθεια σε πολίτες των Δήμων, λόγω κορονοϊού, εάν αφορά και τον Δήμο Έδεσσας, για τα αδήλωτα τετραγωνικά, καθώς και για το ποσό των 46.000,00 ευρώ περίπου που διέθεσε ο Δήμος και η ΔΗΚΕΑ για τον στολισμό της πόλης.
Πέτκου Αναστάσιος: Αναφέρθηκε με ένα σύντομο ιστορικό, κάνοντας αναδρομή στα όσα έλαβαν χώρα στην Έδεσσα για το θέμα του κορονοϊού, λέγοντας ότι “Ότι κάνατε για το δεύτερο κύμα που τελειώνει, φάνηκε εκ του αποτελέσματος ανεπαρκές! Πείτε μας συγκεκριμένα τι διαφορετικό θα κάνετε για το τρίτο κύμα που έρχεται”! (Δες το ερώτημα στο παρακάτω βίντεο μετά το 11:10 λεπτό), κάτι που εξόργισε τον Δήμαρχο, ο οποίος δεν του απάντησε σχετικά, μόνο είπε πως: “Πατάει επί πτωμάτων” και λαϊκίζει! Κατηγορείτε τον δήμο πως φταίει; Εκπλήσσομαι, δεν περίμενα από σας κάτι τέτοιο, να μπω σε αυτή τη διαδικασία, με τόση θλίψη και την πανδημία σε όλη τη χώρα… επιλέγετε τέτοιες μεθόδους για να κάνετε κριτική. Τόσο λυπηρό, δεν το περίμενα από το δικό σας ήθος…”. Τι διαφορετικό θα κάνετε πριν το τρίτο κύμα της πανδημίας, ρώτησε ο κ. Πέτκου και επενέβη εκεί ο πρόεδρος του ΔΣ. (Δες την απάντηση στο παρακάτω βίντεο μετά το 1:36:52 λεπτό)
Δείτε στο παρακάτω βίντεο, αναλυτικά τις ερωτήσεις, αλλά και τις απαντήσεις που έδωσε ο Δήμαρχος…

 

πηγή: ifonitispellas.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου