Saturday, 27 July, 2024

Καταγγελία για τη λειτουργία μελών της προσωρινής Ε.Γ. του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας

Από την πρώτη στιγμή του ορισμού της νέας 12μελους (!) Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ τέσσερα συγκεκριμένα μέλη έδειξαν

με τη συμπεριφορά τους ότι αποκλειστικός στόχος τους είναι η διάλυση της λειτουργίας του ΝΤ. Μάλιστα από τα τέσσερα αυτά μέλη, τα τρία απέτυχαν να εκλεγούν στις εκλογές του 2016 και του 2019, ενώ ένας από αυτούς δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε στο σωματείο του ως αντιπρόσωπος για τις επικείμενες εκλογές για την εκλογή της νέας ΕΓ ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας.

Ό,τι δεν κατάφεραν μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών, αφού το πέτυχαν από «το παράθυρο», προχωρούν συνεχώς σε ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης. Πραγματικά να τους χαίρονται όσοι τους επέλεξαν να τους διορίσουν. Άλλωστε για κάποιους από αυτούς το να «μπαίνουν από το παράθυρο» αποτελεί στάση ζωής.

Ενδεικτικά επισημαίνουμε τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή της ανασυγκρότησης της ΕΓ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας όλα τα μέλη ήταν πλήρως ενημερωμένα. Αυτό άλλωστε προκύπτει τόσο από δημόσιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και από μηνύματα ανταλλαγής «συγχαρητηρίων». Το να ισχυρίζονται κάποιοι ότι δήθεν ενημερώθηκαν τυχαία στις 1 Ιουνίου είναι απολύτως ψευδές και εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους το επικαλούνται! 

Αυτός που δημιουργούσε συνεχώς πρόβλημα σχετικά με την ημερομηνία συνεδρίασης ήταν ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ Πέλλας, ο οποίος επί δεκαπέντε ημέρες ήταν αντίθετος σε οποιαδήποτε ημερομηνία συμφωνούσε η πλειοψηφία των μελών της προσωρινής ΕΓ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ. Την Τετάρτη 7 Ιουνίου επικαλέστηκε κόλλημα λόγω εργασίας αλλά το πρωί της ίδιας μέρας βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία από τον κομματικό του φορέα μοιράζοντας κομματικά φυλλάδια στην πόλη των Γιαννιτσών. Τελικά συμφωνήθηκε ως ημερομηνία συνεδρίασης η 13/6/2023, στην οποία ήταν παρόντα 11 από τα 12 μέλη του ΝΤ και μάλιστα ακόμη και ο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων  με email του επισήμανε πως «συμφωνώ να γίνει η συνεδρίαση στις 13/6 και δεν αποτελεί πρόβλημα αν δεν μπορεί να παρευρεθεί εκπρόσωπος της ΔΑΣ Πέλλας». Παρόλα αυτά ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ Πέλλας ανακαλύπτει δήθεν «αποκλεισμό» του από τη συνεδρίαση της 13/6 και καταγγέλλει για αυτό τη ΔΑΚΕ, τα ανεξάρτητα μέλη του ΝΤ, τη Νέα Δημοκρατία, την κυβέρνηση Μητσοτάκη (προφανώς ξέχασε την Ε.Ε. το ΝΑΤΟ κλπ).

Στη συνεδρίαση της 13/6/2023 όπως προαναφέρθηκε ήταν παρόντα 11 από τα 12 μέλη και ομόφωνα λήφθηκε η απόφαση να βγει ανακοίνωση που θα καλεί όσα πρωτοβάθμια σωματεία δεν έχουν κάνει εκλογές να το πράξουν άμεσα. Επίσης ομόφωνα αποφασίστηκε να ζητηθεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν ολοκληρώσεις τις εκλογές τους να στείλουν άμεσα το πρακτικά εκλογών στο ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ. Τα πρακτικά αυτά θα προσκομιστούν και σε έντυπη μορφή στην ΕΓ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας (όπως έγινε το 2016 και το 2019) και ο εκλογικός κατάλογος να δοθεί από την πρώτη στιγμή σε όλα τα μέλη του ΝΤ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων και ο εκπρόσωπος της ΕΑΕΚ επέμεναν να μην οριστεί ημερομηνία εκλογών (για ευνόητους λόγους).

Ο ορισμένος ως γενικός γραμματέας του ΝΤ αποφάσισε χωρίς να ενημερώσει κανέναν, να στείλει από το προσωπικό του email σε σωματεία και μέσα ενημέρωσης διαφορετικό κείμενο από αυτό που αποφάσισε η πλειοψηφία, ζητώντας μάλιστα να κοινοποιηθούν τα πρακτικά εκλογών στο προσωπικό του e-mail!. Μάλιστα το κείμενο που έστειλε ήταν διαφορετικό ακόμη και από το κείμενο που η ΔΑΣ Πέλλας συμφώνησε να αποσταλεί. Όταν καταγγέλθηκε για αυτό «θυμήθηκε» να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του με το ψευδή ισχυρισμό ότι δεν έχει πρόσβαση στο email του ΝΤ. Δηλώνουμε τη ρητή και σαφή βούληση μας οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας ΕΓ να πραγματοποιηθούν εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας με πλήρη διαφάνεια, τηρώντας κάθε δημοκρατική διαδικασία, ώστε η Ε.Γ. του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας το συντομότερο δυνατό να συγκροτηθεί από μέλη που θα εκλεγούν από τους εργαζόμενους δημόσιους υπαλλήλους της Πέλλας και όχι από διορισμένα μέλη!

Ανεξάρτητη Κίνηση δημοσίων υπαλλήλων νομού Πέλλας, μελών της προσωρινής ΕΓ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου