Tuesday, 21 May, 2024

Θεσσαλονίκη: Στο σφυρί πάνω από 500 κατοικίες. Ο «χάρτης» των πλειστηριασμών

Συνεχίζεται το τσουνάμι των πλειστηριασμών που αφορούν τα οικιστικά ακίνητα με περισσότερες από 500 κατοικίες

να έχουν δρομολογηθεί από funds και services για να διενεργηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος της χρονιάς, με συνέπεια εκατοντάδες νοικοκυριά που δεν ρύθμισαν τα χρέη τους να χάσουν ένα σημαντικό περιουσιακό τους στοιχείο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του e-auction, της πλατφόρμας διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, συνολικά για τη Θεσσαλονίκη είναι αναρτημένοι 524 πλειστηριασμοί κατοικιών μέχρι στιγμής, με τον αριθμό να είναι αυξανόμενος το επόμενο διάστημα μετά και την απόφαση του Αρείου Πάγου, καθώς καθημερινά αναρτώνται νέα ακίνητα στην πλατφόρμα.

Ο κεντρικός δήμος της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα ηλεκτρονικά σφυριά (156), ενώ στη συνέχεια ακολουθεί ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου με 58 πλειστηριασμούς, γεγονός που δείχνει ότι η αγορά κινείται έντονα μετά την πανδημία. Οι τιμές πρώτης προσφοράς σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν τις 400.000 ευρώ, όπως στην περιοχή της Πυλαίας ενώ η χαμηλότερη τιμή ξεκινά από 10.000 ευρώ όπως στις περιοχές των δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Θερμαϊκού.

Πιο αναλυτικά, ο «χάρτης» των αναρτημένων πλειστηριασμών για κατοικίες μέχρι το τέλος του 2023 στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης διαμορφώνεται ως εξής:

Θεσσαλονίκης: 156

Κορδελιού-Ευόσμου: 58

Νεάπολης-Συκεών: 46

Παύλου Μελά: 46

Καλαμαριάς: 36

Θερμαϊκού: 34

Πυλαίας Χορτιάτη: 32

Θέρμης: 30

Ωραιοκάστρου: 28

Αμπελοκήπων-Μενεμένης: 25

Δέλτα: 13

Βόλβης: 7

Λαγκαδά: 7

Χαλκηδόνος: 6

Οι αριθμοί των πλειστηριασμών από την αρχή του 2023

Σημειώνεται ακόμη ότι από την αρχή της χρονιάς έχουν ολοκληρωθεί συνολικά στη Θεσσαλονίκη 920 πλειστηριασμοί οικιστικών ακινήτων (συμπεριλαμβανομένων όλων των δήμων), εκ των οποίων 253 κατοικίες άλλαξαν χέρια και 667 «σφυριά» ματαιώθηκαν λόγω έλλειψης πλειοδοτών. Για το 75% περίπου δηλαδή των κατοικιών που έγινε ο πρώτος πλειστηριασμός δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε επαναληπτικό σφυρί με χαμηλότερη τιμή της πρώτης προσφοράς… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου