Thursday, 28 March, 2024

Παγκόσμιο Κ20. Φανταστική η Εμμανουηλίδου από τα Γιαννιτσά! Στον τελικό με Πανελλήνιο ρεκόρ

Εκπληκτική εμφάνιση από την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στον ημιτελικό των 200μ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Κάλι.

Συνέτριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ με 23.20, το δικό της ρεκόρ, 23.41, που είχε σημειώσει φέτος στις 31 Μαΐου στα Παπαφλέσσεια και προκρίθηκε πανηγυρικά για τον αυριανό τελικό που θα γίνει στις 00:20 ώρα Ελλάδας. 

Με πολύ καλή εκκίνηση, από την αρχή της κούρσας διεκδίκησε την πρωτιά στη σειρά της από την Βιβε Τζινγκόι (Ν. Αφρική), που πήρε τελικά την πρώτη θέση με 23.12 ενώ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε δεύτερη σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ. Πλέον έφυγε ένα μεγάλο βάρος από την 19χρονη αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου που πέρασε στον τελικό με τον 6ο καλύτερο χρόνο των ημιτελικών και θα διεκδικήσει με αξιώσεις στον τελικό ότι καλύτερο όπως τόνισε και η ίδια σε δήλωσή της μετά τον τερματισμό.

Το ότι δεν μπήκε στον τελικό στα 100μ της στοίχησε και την πείσμωσε για να δώσει ότι καλύτερο στα 200μ και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο να προκριθεί στον τελικό με ένα μεγάλο νέο πανελλήνιο ρεκόρ 23.20 στα 200μ Κ20.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου χαρούμενη μετά τον τερματισμό της μας δήλωσε:

«Το ένιωθα, το πίστευα, το έκανα γιατί είχα μέσα μου ένα παράπονο από χθες! Ο στόχος ήταν να γίνουν πέντε κούρσες εδώ στο Κάλι και νομίζω πέτυχα τον στόχο μου.

Στον τελικό θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Είναι η 5η κούρσα του τριημέρου και θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, την προπονήτριά μου, τον σύλλογο μου και την Ομοσπονδία και αύριο νομίζω θα πούμε περισσότερα…».

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 00:30, σήμερα, Παρασκευή 5/8 και η πρωταθλήτριά μας θα αγωνιστεί στην 7η διαδρομή.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου