Saturday, 27 July, 2024

Θεοδώρα Τζάκρη κατά Κακλαμάνη: Να ανακαλέσει την έμμεση προτροπή σε ευθανασία του αστυνομικού

Σε δήλωση της, η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη, κάλεσε τον Νικήτα Κακλαμάνη να ανακαλέσει τη δήλωσή του για τον 31χρονο αστυνομικό: «Αν τον αγαπάει ο Θεός, καλύτερα να τον πάρει!», λέγοντας ότι πρόκειται για «δημόσια έμμεση προτροπή σε ευθανασία».

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας έμπειρος κοινοβουλευτικός και ιατρός έκανε δημόσια έμμεση προτροπή σε ευθανασία και προτιμώ την εκδοχή της ασυναρτησίας», είπε η κυρία Τζάκρη. Έκπληξη προκαλεί ότι με τη δήλωσή της παρακάμπτει ότι η ευθανασία και φυσικά η προτροπή σε αυτήν απαιτεί ανθρώπινη παρέμβαση και δεν συνδέεται με το θεολογικό στοιχείο ή την επίκληση προς τον Θεό και ως εκ τούτου ουδεμία σχέση έχει με τα λεγόμενα του κυρίου Κακλαμάνη, ο οποίος έθεσε καθαρά θέμα ποιότητας ζωής και ουδέποτε αμφισβήτησε οτιδήποτε σχετικά με την παροχή όλων των αναγκαίων ιατρικών υπηρεσιών στον αστυνομικό.

«Ακόμη κι αν ο κ. Κακλαμάνης διαθέτει την αναγκαία ενημέρωση και πάλι δεν δικαιούται να κάνει τέτοιες κρίσεις δεδομένης της  κορύφωσης της αγωνίας συγγενών, συναδέλφων αλλά και όλου του ελληνικού λαού», κατέληξε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Η δήλωση Κακλαμάνη νωρίτερα στο ONE Channel: «Ήδη έγινε ακρωτηριασμός αλλά φοβούμαι ότι 15 λεπτά με την καρδιά σταματημένη οι εγκεφαλικές βλάβες θα είναι τέτοιες που δεν ξέρω τι ζωή θα έχει αν επιζήσει»… Σαν γιατρός θα έλεγα αν ο Θεός τον αγαπά καλύτερα να τον πάρει, όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό για τη μητέρα του, τον πατέρα του, τη σύζυγό του»

Ο πρώην υπουργός Υγείας σχολίασε, επίσης, πως «σκεφτείτε τι θα είχε γίνει αν δεν ήταν ο αστυνομικός και ήταν ένας πολίτης στη θέση του. Και να είχε φύγει μία φωτοβολίδα κρότου λάμψης από αστυνομικό. Να τα λέμε. Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί. Τώρα εντάξει εκφράζουμε ευχές, η πολιτεία, οι συνάδελφοί του ο κόσμος που παρακολουθεί στην τηλεόραση αλλά δεν είδα και καμιά διαδήλωση».

Νικήτας Κακλαμάνης για 31χρονο αστυνομικό: «Έχω πάει σε κέντρα αποκατάστασης και ξέρω τι δράμα είναι για ένα νέο παιδί»

Την εμπειρία των 37 ετών ως γιατρός, επικαλέστηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης για να εξηγήσει τη δήλωσή του «σαν γιατρός θα έλεγα αν ο Θεός τον αγαπά καλύτερα να τον πάρει, όσο σκληρό και αν ακούγεται» για τον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε βαρύτατα από την επίθεση των χούλιγκαν στου Ρέντη και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως είπε στο Action 24 ο πρώην υπουργός Υγείας «έχω πάει πολλές φορές σε πολλά κέντρα αποκατάστασης και έχω δει παρόμοια περιστατικά και ξέρω τι δράμα είναι για ένα νέο παιδί».

«Είναι άλλο πράγμα οι προσπάθειες των γιατρών μέχρι τελευταία στιγμή που είναι δεδομένες καθώς έχουν υπερβεί η επιστήμη και οι συνάδελφοί μου εαυτούς για να βοηθήσουν το παιδί. Δούλεψα 37 έτη ως γιατρός και σε σκληρή ειδικότητα. Έχω πάει πολλές φορές σε πολλά κέντρα αποκατάστασης και έχω δει παρόμοια περιστατικά και ξέρω τι δράμα είναι για ένα νέο παιδί» συμπλήρωσε ο κ. Κακλαμάνης. «Βεβαίως οι ευχές τον συνοδεύουν και θα έλεγα η Παναγία να κάνει το θαύμα της γιατί θα πρόκειται για ένα θαύμα. Μακάρι να βγει από την περιπέτεια που περνάει, αλλά να βγει ως κανονικός άνθρωπος» κατέληξε ο πρώην υπουργός και βουλευτής.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου