Friday, 29 March, 2024

Κορονοϊός: Η ενημέρωση του Τσιόρδα – 4 νεκροί, 49 θάνατοι συνολικά

Σε εξέλιξη η ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας, τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης οι νεκροί είχαν φτάσει τους 47, καθώς σήμερα είχαμε 4 θανάτους. Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης τρεις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή. Πρόκειται για έναν άνδρα 78 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μια 82χρονη γυναίκα που έχασε τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και έναν 79χρονο που κατέληξε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Λίγη ώρα μετά κατέληξε ένας 51χρονος άνδρας από την Κοζάνη, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

«Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας»
Ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλησε να αναφερθεί για ακόμα μια φορά στην χρήση προστατευτικής μάσκας από το σύνολο του πληθυσμού μετά την επανατοποθέτηση του ΠΟΥ. «Ο ΠΟΥ εξακολουθεί να συστήνει το να μην φορούν μάσκες οι άνθρωποι που δεν νοσούν ή δεν φροντίζουν κάποιον άρρωστο. Είναι ξεκάθαρο πως οι περισσότεροι δεν τις χρησιμοποιούν σωστά και αυτό είναι πιο επικίνδυνο. Η χρήση μάσκας δεν αναιρεί την απαραίτητη απόσταση που θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους πολίτες». Στη συνέχεια, ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε σε έναν καθηγητή του Χάρβαρντ ο οποίος σε χθεσινή του τοποθέτηση τόνισε ότι μέτρα σαν αυτά που παίρνει η Ελλάδα είναι τα καλύτερα δυνατά. «Δεν γνωρίζουμε κάτι καλύτερο μέχρι τώρα. Το ζήτημα είναι να είναι βραδύς ο ρυθμός αύξησης τς εξάπλωσης του ιού στη χώρα, ώστε να αναπτύσσεται ανοσία στον πληθυσμό και να μπορεί να ανταποκρίνεται το σύστημα υγείας», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε καταλήγοντας: «Αν χαλαρώσουμε, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου