Saturday, 4 February, 2023

Μητέρα 2 παιδιών, η 45χρονη που σκοτώθηκε ενώ δούλευε ανασφάλιστη για τον δήμο!

Συνεχίζονται οι έρευνες για το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο, με θύμα μια γυναίκα υπάλληλο του Δήμου. Η καταγγελία της ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια της 45χρονης που εργαζόταν ως υπάλληλος καθαριότητας του δήμου στο Ξυλόκαστρο. Η γυναίκα, μητέρα 2 παιδιών, μάζευε τα σκουπίδια την ώρα που ένας 36χρονος έπεσε πάνω της με το αυτοκίνητό του.

Η 45χρονη ακρωτηριάστηκε αφήνοντας την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο ενώ ο 36χρονος οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, ενώ εξετάζεται το αν βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι στον ίδιο δρόμο πριν από 20 χρόνια ο πατέρας του 36χρονου είχε παρασύρει και σκοτώσει με το αυτοκίνητό του έναν πεζό άνδρα.

Καταγγελία-ΔΑΣ ΟΤΑ: Χωρίς εργασιακή σχέση με τον δήμο δούλευε η γυναίκα που σκοτώθηκε

«Μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία καταγγέλλει σε ανακοίνωση η ΔΑΣ ΟΤΑ αποκαλύπτοντας μια νέα διάσταση στο τραγικό γεγονός με τη νεκρή εργαζόμενη… «Μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία καταγγέλλει σε ανακοίνωση η ΔΑΣ ΟΤΑ αποκαλύπτοντας μια νέα διάσταση στο τραγικό γεγονός με τη νεκρή εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης που σκοτώθηκε όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο.

Η ανακοίνωση:

«Άλλη μια τραγωδία! Άλλη μια εργάτρια νεκρή!

Άλλο ένα θανατηφόρο ατύχημα. Το δεύτερο μόλις σε λίγες μέρες. Αυτοκίνητο «έπεσε» στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου στο Δήμο του Ξυλοκάστρου την ώρα που γινόταν αποκομιδή με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο μιας συναδέλφου μας.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Η συνάδελφος πολύτεκνη μητέρα δούλευε χωρίς να υπάρχει εργασιακή σχέση με το δήμο. Η δημοτική αρχή αν και την έβαζε να μαζεύει τα σκουπίδια δεν την εμφάνιζε ως εργαζόμενη του δήμου, το ίδιο και τον οδηγό του απορριμματοφόρου. Ήταν και οι δύο ανασφάλιστοι, χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς καμία προστασία της ζωής τους. Ντροπή!

Η Δημοτική αρχή και η κυβέρνηση έχουν εγκληματικές ευθύνες. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη ενός γονιού για να πάει ένα πιάτο φαΐ στα παιδιά του. Η αθλιότητα της δημοτικής αρχής του δήμου Ξυλοκάστρου δεν είναι μια θλιβερή εξαίρεση. Στο παρελθόν είχαν αναφερθεί δημοτικές αρχές που χρησιμοποιούσαν ανέργους στις τεχνικές υπηρεσίες για ένα κομμάτι ψωμί.

Οι εργαζόμενοι δεκάρα δεν δίνουν για τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης και των δημάρχων. Οι δηλώσεις συμπόνιας προς τις οικογένειες των νεκρών συναδέλφων μας είναι μόνο για τις κάμερες. Αν πραγματικά νοιαζόντουσαν έστω και λίγο θα είχαν προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Πίσω από την αναπτυξιακή πολιτική που μας τάζουν, βρίσκεται η απαξίωση των υπηρεσιών των δήμων από προσωπικό και από υλικοτεχνική υποδομή για να τις εκποιήσουν στους εργολάβους.

Συνάδελφοι, η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε στη δουλειά και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε στο σπίτι μας και στα παιδιά μας. Ας σταματήσουν κυβέρνηση και δημοτικές αρχές να τα “ρίχνουν” όλα στην κακιά ώρα και την κακιά στιγμή. Δεν μπορεί για τα 60 και πλέον δυστυχήματα και για άλλα τόσα ατυχήματα να φταίει η κακιά η ώρα, να είναι κακιά η στιγμή. Φταίει η κακιά στιγμή που στους περισσότερους περιφερειακούς δήμους δεν υπάρχει τεχνικός ασφαλείας με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην έχει περάσει ούτε μια ώρα εκπαίδευσης; Φταίει η κακιά η ώρα που υπάρχουν συνάδελφοι χωρίς συμβάσεις εργασίας; Φταίει η κακιά στιγμή που τα περισσότερα οχήματα ιδιαίτερα τα απορριμματοφόρα είναι ακατάλληλα για τους δρόμους; Είναι ξεκάθαρο ότι η υγεία και η ασφάλεια μας για τις κυβερνήσεις και τους δημάρχους αποτελούν κόστος. Ένα κόστος που προσπαθούν να το περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται. Οι υπεύθυνοι για εγκλήματα όπως το σημερινό έχουν ονοματεπώνυμο. Λέγονται κυβέρνηση και δήμαρχοι.

Φτάνει πια. Αρκετούς συναδέλφους έχουμε θάψει. Αρκετά παιδιά έμειναν ορφανά γιατί οι κυβερνήσεις αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας. Τους δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν με τις ζωές μας. Η οργή μας έχει ξεχειλίσει και θα φροντίσουμε να το διαπιστώσουν».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου