Saturday, 20 April, 2024

ΟΑΣΘ: Παράνομες οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων – “Θα γίνουν κανονικά” λέει το Συνδικάτο

Παράνομες κηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι στάσεις εργασίας που έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ για τις 5, 7 και 11 Ιουλίου.

Την είδηση γνωστοποίησε με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Οργανισμού, καλώντας παράλληλα τους εργαζομένους να σεβαστούν την απόφαση αυτή.

“Η διοίκηση του Οργανισμού καλεί το Συνδικάτο να σεβαστεί την Δικαστική Απόφαση και να μην ταλαιπωρήσει περαιτέρω το επιβατικό κοινό”, σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΣΘ. Υπενθυμίζεται πως για αύριο Πέμπτη το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

“Συνεχίζουμε κανονικά τις στάσεις εργασίας”

Μιλώντας στο Thestival ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, ανέφερε πως ενημερώθηκε από τον δικηγόρο του για την απόφαση αυτή, διαμήνυσε ωστόσο πως οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά. “Συνεχίζουμε κανονικά τις στάσεις εργασίας για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Ας μην ξεχνάμε ότι και σε άλλες στάσεις εργασίας που προκηρύξαμε, πρωτόδικα κρίθηκαν παράνομες όμως στο Εφετείο δικαιωθήκαμε”, σημείωσε ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

“Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική. Τα αιτήματα των εργαζομένων έχουν δρομολογηθεί”

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, απηύθυνε έκκληση στους εργαζομένους του Οργανισμού να μην προχωρήσουν στις στάσεις εργασίας ταλαιπωρώντας την πόλη. “Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική. Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως οι αποφάσεις και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται”, σημείωσε στο Thestival ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ. Υπογράμμισε επίσης πως η ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων έχει δρομολογηθεί και πως είναι θέμα ολίγων ημερών να συμβεί αυτό.

Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει χωρίς αστική συγκοινωνία ούτε μία ώρα

Νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, απηύθυνε έκκληση στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ αλλά και στην Πολιτεία ώστε η Θεσσαλονίκη να μην μείνει χωρίς αστική συγκοινωνία ούτε μία ώρα. “Είναι λάθος το κόστος των διεκδικήσεων να μετακυλίεται στο κοινωνικό σύνολο”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Τα αιτήματα των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προχωρούν σε κινητοποιήσεις αφού όπως αναφέρουν, διεκδικούν την εφαρμογή της συμφωνημένης με τη διοίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία όπως λένε, είναι «κολλημένη» από τον Δεκέμβριο. Παράλληλα ζητούν την καταβολή των επιδομάτων θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου