Wednesday, 29 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Υποψήφιος με τον Πατούλη ο διαιτητής που κλήθηκε ως κατηγορούμενος στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις σχετικά με τη συγκλονιστική υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό. Γνωστός πρώην διαιτητής που έχει κληθεί ως κατηγορούμενος

από την ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση του Κολωνού, ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη.

Ο 60χρονος πρώην διαιτητής, δεν θα απολογηθεί σήμερα, αλλά θα εμφανιστεί στην ανακρίτρια, όπου θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει προθεσμία, για να ετοιμάσει την απολογία του.

Ο πρώην διαιτητής, που είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, αρνείται την κατηγορία. Υποστηρίζει ότι, γνώριζε επί 20 χρόνια την οικογένεια, επειδή είναι ο τόπος εργασίας του εκεί κοντά και επειδή ήξερε ότι, δυσκολεύονται στα οικονομικά, έδινε λίγα χρήματα από 1,20 έως και 5 ευρώ στην 12χρονη ως χαρτζιλίκι για να πάρει παγωτό. Επιπλέον ισχυρίζεται ότι, έδωσε κάποια στιγμή 20 ευρώ στη μητέρα της 12χρονης.

Μαζί με τον πρώην διαιτητή, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη πέντε άνδρες, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του Κολωνού.

Ο διαιτητής λέει: «Δεν την ακούμπησα ποτέ»

Ολόκληρη η κατάθεση: «Είναι καλά τα λεφτά, θα είναι σταθερός σου» της είπε ο Μίχος για τον δερματολόγο

Της έδωσα χρήματα για να τη βοηθήσω, ο ρόλος μου ήταν συμβουλευτικός, ηλίθιος ο Μίχος, υποστήριξε ο πρώην διαιτητής.

Τις δικές του εξηγήσεις για το γεγονός ότι φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό έδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρώην διαιτητής Φίλιππος Ντόβας, το όνομα του οποίου φέρεται να έχει δώσει στις ανακριτικές αρχές το κορίτσι και γι’ αυτό καλείται από την ανακρίτρια.

«Έχω χρέος να πω δυο κουβέντες για όσα με κατηγορούν. Ενημερώνω το πανελλήνιο ότι ξέρω την οικογένεια περισσότερα από 20 χρόνια. Το κοριτσάκι το ήξερα από μωρό και τη μητέρα της και τα άλλα παιδιά. Το κοριτσάκι από πέρσι ήρθε με τη γιαγιά και είχαμε μια γνωριμία με όλους και το συμβούλευα, του έδινα κατευθύνσεις, μας ζητούσε και μία οικονομική βοήθεια 2-3 ευρώ για να πάρουν κάτι με τα αδέρφια της και σήμερα έρχονται και με κατηγορούν για τη γνωριμία που είχα με το παιδάκι. Να μη μου λένε ότι έχει υπάρξει βιασμός, να μη μου λένε ότι την έχω ακουμπήσει κι εγώ να πρέπει να περάσω από ανάκριση. Στη δικογραφία που έχει πολλές ασάφειες, αισθάνομαι πολύ όμορφα που βγαίνω και τα λέω στον κόσμο. Μπορώ να αναλύσω την κατάθεση του κοριτσιού πρόταση με πρόταση» είπε αρχικά ο κ. Ντόβας μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Όσον αφορά τη σχέση του με τον Ηλία Μίχο είπε ότι «έχω να του μιλήσω από το 2019 όταν δεν μου φέρθηκε όπως έπρεπε στον προεκλογικό μου αγώνα. Δε θέλω να πω ονόματα αλλά όταν μου ζήτησε κάτι εγώ προσφέρθηκα και τον βοήθησα. Και όταν ήταν να με βοηθήσουν με τον άλλο συνυποψήφιο με αγνόησαν κι εκεί του έκοψαν και την καλημέρα. Το λέω δημόσια».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δε ξέρει να εξηγήσει γιατί η 12χρονη φέρεται να έχει καταθέσει ότι ο Ηλίας Μίχος της είπε να πάει στον ίδιο: «Αυτό είναι ένα ερώτημα που δε ξέρω πως να το εξηγήσω. Όταν είσαι μια γειτονιά, στα 50 μέτρα, και το κοριτσάκι πέρναγε μια φορά τι βδομάδα, «τι κάνετε κ Φίλιππα», το ένα το άλλο. Όπως και η μητέρα της όταν πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο. Όταν έχεις μια καλημέρα με ευγένεια, το κάνεις με όλους τους γείτονες».

Στο ερώτημα, δε, αν έδωσε στην 12χρονη χρήματα, ο άντρας, απάντησε ότι «βεβαίως έδωσα χρήματα στο παιδί και τη γυναίκα. Κι εγώ και όλοι όσοι ήταν στο γραφείο μου. Πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον Μίχο, η μητέρα ήρθε και μου λέει να της δανείσω 20 ευρώ για ένα σοβαρό πρόβλημα. Της λέω είσαι μητέρα 8 παιδιών, θα σκεφτώ να μη σου δανείσω 20 ευρώ; Και αν δεν τα έχω, θα τα ψάξω να τα βρω. Της λέω έλα σε μία ώρα να σου τα δώσω». Όσον αφορά τις αναφορές από την 12χρονη ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή ο 60χρονος οδοντοτεχνίτης στο επάγγελμα εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «αυτό δεν έγινε ποτέ σε ό,τι έχω ιερό στη ζωή μου. Εγώ πνίγομαι όταν τα βλέπω όλα αυτά. Λέει ήταν ένας άντρας που είχε έρθει σε επαφή. Επαφή είναι και όταν είμαστε δίπλα στο στούντιο. Επαφή ήταν όταν της έλεγα αν η γιαγιά το ξέρει που πας στον λόφο που είναι μία περιοχή με παραβατικότητα; Να το προστατεύσω το παιδί από πολλούς κινδύνους».

«Δεν την ακούμπησα ποτέ. O ρόλος μου ήταν καθαρά συμβουλευτικός, δυο κουβέντες για να καταλάβει για την παραβατικότητα της περιοχής στον Κολωνό. Της έλεγα θα σε πάρουν και θα σου αφαιρέσουν όργανα και θα σε ξαναστείλουν στο σπίτι. Της έλεγα να προσέχει. Μου έλεγε είναι με τη γιαγιά της και ήμουν ήσυχος. Μιλούσα με τη γιαγιά και ήξερα ότι τα προστάτευε τα παιδιά. Ερχόταν και με τα αδερφάκια της. Δεν ήμουν ποτέ μόνος μου. Είτε ήταν τα αδέρφια της είτε είχα κι εγώ δικούς μου ανθρώπους εκεί. Όσοι ήταν εκεί θέλουν να έρθουν την Παρασκευή για να το αποδείξουν» πρόσθεσε ο Φίλιππος Ντόβας.

Όπως είπε έχει ζητήσει να υπάρξει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του ιδίου με την 12χρονη αν και, όπως πρόσθεσε, «δε ξέρω αν μπορεί να γίνει». «Επικοινώνησα αμέσως και με τη γιαγιά της γιατί “καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται”. Τους λέω τι πράγματα είναι αυτά. Αν έχω ακουμπήσει εγώ το κοριτσάκι με το να του δώσω 2-3 ευρώ για να πάει στον λόφο με τα αδερφάκια της να πάρουν κάτι όπως κάνουν όλοι ή να το συμβουλεύω αν αυτό είναι κακό, τι να πω από εκεί και πέρα» είπε ακόμα ο πρώην διαιτητής.

«Από ό,τι βλέπω εδώ, το παιδί με ήξερε πολύ καλά και λέει δε θυμάται το όνομά μου. Το παιδί λέει κάποια πράγματα που δε  στέκουν. Δε ξέρω, μήπως το καθοδηγήσανε; Δεν ξέρω τι να πω. Το ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και μάλιστα προεκλογικά, με βάζει σε πολλές υποψίες. Θα δώσω τον αγώνα μου. Γιατί αν έχω κάνει κάτι, το ξέρω εγώ, το κοριτσάκι και ο Θεός. Επειδή όμως ο Θεός δεν μπορεί να δώσει κατάθεση, παρακάλεσα την οικογένεια να ρωτήσουνε το παιδί» συνέχισε στις εξηγήσεις του για την υπόθεση.

Στο ερώτημα αν θα υποψιάζονταν με τις επισκέψεις της 12χρονης ο κ. Ντόβας απάντησε: «Επειδή με ήξεραν και για το ήθος μου και γιατί βοηθούσα κι άλλον κόσμο να πάρουν ένα γάλα, ένα ψωμί, το κοριτσάκι το συμβούλευα, του έλεγα το ξέρει η γιαγιά ότι σου δίνω 2-3 και 5 ευρώ; Μου είπε το ξέρει, μην ανησυχείτε. Εγώ το λυπόμουν και το έκανα. Μίλησα σήμερα με τη γιαγιά και της είπα ότι το θεωρούσα ασήμαντο να της πω ότι της έδινα 2-3 ευρώ. Είχαμε σύμπλευση σε όλα και μου λέει ότι θα ρωτήσω το κοριτσάκι γιατί δεν μπορεί να με καταστρέψει για κάτι που δεν φταίω. Το φωνάζω και το διατυμπανίζω». Ερωτηθείς, επίσης, αν σκέφτεται τι λόγο είχε η 12χρονη να τον κατηγορήσει εκείνος απάντησε ότι «αυτό είναι που με προβληματίζει και να λέει ότι το έστελνε ο Μίχος που εγώ δεν μιλάω με τον Μίχο, να μη θυμάται το όνομα μου όταν πέρναγε και μου έλεγε “καλημέρα κ. Φίλιππε τι κάνετε”. Έχω πέσει από τα σύννεφα».

Όσον αφορά την κατάσταση της οικογένειας της 12χρονης ο πρώην διαιτητής σχολίασε ότι «δυστυχισμένους δεν μπορώ να τους πω γιατί η μητέρα ήταν αξιοπρεπής αλλά ήταν εμφανές το οικονομικό πρόβλημα. Μια γυναίκα με 8 παιδιά δεν ξέρω πως μπορεί να δουλεύει, ίσως να είχε και βοήθειες από τη γιαγιά μία υπέροχη κυρία, από τις αδερφές της, ο άντρας της πότε ήταν στα καράβια πότε εδώ και πότε εκεί. Εμένα μου αρκούσε μια καλημέρα και όλοι ξέρανε ο Φίλιππος το παιδί ο καλός άνθρωπος»… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου