Saturday, 27 July, 2024

Αγάθη Γκουδέρη: Η πολιτική χρειάζεται την ποικιλομορφία των απόψεων, μέσα από την αντιπροσώπευση των γυναικών

Ανήκω στη νέα γενιά των ατόμων που θέλει και μπορεί να κάνει τον τόπο μας καλύτερο, που παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα

την ισότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, που επιθυμεί να δώσει το δικό της ιδεολογικό στίγμα χωρίς στεγανά και αγκυλώσεις, που επιθυμεί μια κοινωνία ανάπτυξης και συμπερίληψης.

Η συμμετοχή περισσότερων γυναικών στον πολιτικό χώρο αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για μια ουσιαστική δημοκρατία, χρηστή διακυβέρνηση και είναι απαραίτητη για μία προοδευτική και ισότιμη κοινωνία.

Η πολιτική χρειάζεται την ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα των απόψεων μέσα από την αντιπροσώπευση των γυναικών, η οποία δεν είναι μόνο ένα ζήτημα ισότητας, αλλά και μια αναγκαιότητα για την ανάπτυξη μιας πιο δίκαιης και ενωμένης κοινωνίας.

Είναι συνεπώς αναγκαίο να αναπτυχθεί από τη μικρή ακόμα σχολική ηλικία η αναγνώριση των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων του πολίτη και κατά συνέπεια η αυξημένη και αξιοκρατική συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική μέσα από δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και αλληλεπίδρασης. Είμαι εδώ και αισθάνομαι την ευθύνη να σταθώ αρωγός σε αυτό το εγχείρημα αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία μου στον τομέα της παιδείας, της δια βίου μάθησης και του πολιτισμού.

Με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας ασφαλούς και βιώσιμης τοπικής κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς, με πρωτοβουλίες και ουσιαστικές παρεμβάσεις που ενισχύουν τη συμπερίληψη με θάρρος και δέσμευση!

«Πέλλα Μαζί Συνεχίζουμε» με τον Γρηγόρη Στάμκο. Πάμε μπροστά με σιγουριά!

Με τιμή, Αγάθη Γκουδέρη, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Μεγάλου Αλεξάνδρου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου