Saturday, 27 July, 2024

Στάθης Φουντουκίδης: Έδειξαν το «Μέλλον Δημιουργίας» τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

Πρωτοφανής Συγκέντρωση Κόσμου στα εγκαίνια του συνδυασμού.

Την Παρασκευή 16/9, τα εγκαίνια του συνδυασμού “Μέλλον Δημιουργίας” πραγματοποιήθηκαν με εντυπωσιακή επιτυχία στην πόλη των Γιαννιτσών. Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος κόσμου χωρίς προηγούμενο, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον και την υποστήριξη που απολαμβάνει ο συνδυασμός του Στάθη Φουντουκίδη.

Ο συνδυασμός “Μέλλον Δημιουργίας” παρουσίασε τα κύρια σημεία του προγράμματός του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τη σημασία της αειφόρου ανάπτυξης, της βελτίωσης των υποδομών και της καινοτομίας στον τομέα της τεχνολογίας.

Οι πολίτες από κάθε γωνιά της πόλης συγκεντρώθηκαν σε μια πρωτοφανή συγκέντρωση, εκφράζοντας τη στήριξή τους στον συνδυασμό “Μέλλον Δημιουργίας”. Η πολυπληθής συμμετοχή του κόσμου αντικατοπτρίζει το ενδιαφέρον και την ανυπομονησία για μια νέα και πρωτοποριακή προσέγγιση στα πολιτικά θέματα όπως ανέφερε ο επικεφαλής του συνδυασμού στην ομιλία του.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων, είπε:

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου που είστε σήμερα εδώ μαζί μας, σε ένα νέο ξεκίνημα, ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!!!

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΕΜΟ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΥΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΛΑΚΚΑ, ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΠΑΡΟ!

 ΑΛΛΑΓΗ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΝΙΚΗ!

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την συμπαράστασή μας στους συμπατριώτες μας στην Θεσσαλία που δοκιμάζονται αυτές τις ημέρες. Τεράστια καταστροφή, πρωτόγνωρες εικόνες. Άνθρωποι χαμένοι, νοικοκυριά και περιουσίες κατεστραμμένες, υποδομές διαλυμένες. Η σκέψη μας και ο λογισμός μας είναι σε αυτούς τους ανθρώπους, μακάρι το συντομότερο δυνατό να επανέλθουν στην φυσιολογική τους ζωή.

Επειδή η χώρα μας δοκιμάστηκε φέτος από φυσικές καταστροφές, δεσμευόμαστε με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως προτεραιότητα να εκπονήσουμε ένα ευρύ σχέδιο πολιτικής προστασίας, που θα προβλέπει μέτρα για πυρκαγιά, πλημμύρα και άλλες φυσικές καταστροφές. Γιατί σώφρον είναι να προλαμβάνεις παρά να τρέχεις μετά πίσω από τα γεγονότα. Επιστρέψτε μου να σας μιλήσω σήμερα για ένα ωραίο ταξίδι, ένα ταξίδι με πολλές όμορφες στιγμές, αλλά και με εμπόδια.

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με μερικούς πολύ στενούς ανθρώπους μου, με τους οποίους συζητήσαμε την προοπτική και έλαβα θετική απόκριση και οι οποίοι είναι μαζί μας μέχρι σήμερα. 

Ένα ταξίδι στο οποίο προστέθηκαν και άλλοι και γίναμε λίγο περισσότεροι.

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με αμφισβήτηση: Είπαν ότι το κάνουμε επικοινωνιακά για να παίξει το όνομά μας και τελικά θα συνέχιζα στα βουλευτικά. Βλέπετε, κάποιοι έτσι έχουν μάθει να σκέφτονται και τους είναι δύσκολο να πιστέψουν ότι υπάρχουν και άλλοι, που αυτό που λένε, πολύ απλά το εννοούν. Εμείς από την αρχή βγήκαμε δημόσια και δηλώσαμε, θεωρώ έντιμα, ότι σταματάμε από την κεντρική πολιτική σκηνή και συνεχίζουμε στην αυτοδιοίκηση. Και πράγματι τους διαψεύσαμε, είμαστε εδώ, όπως είχαμε δεσμευτεί, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Ένα ταξίδι στο οποίο προστέθηκαν στην ομάδα είτε ως υποψήφιοι, είτε ως υποστηρικτές, έμπειροι αυτοδιοικητικοί και άνθρωποι με κύρος.

Όπου η αμφισβήτηση συνεχίστηκε, γιατί η προπαγάνδα λέει ότι το ρεύμα πρέπει να ανακοπεί με το να προσπαθούμε να χαμηλώσουμε τον συνδυασμό. Για τους γνωρίζοντες, ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΠΟΛΎ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΎ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30% ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ.

Και αυτά τα λέω δημόσια και θα φανεί σε λίγες μέρες αν έχουμε δίκιο εμείς ή οι φθηνοί προπαγανδιστές.

Ένα ταξίδι που διαπιστώσαμε σχετικά πρόσφατα ότι το αίμα τελικά μπορεί να γίνεται νερό, μάλιστα με ανεξήγητη μανία. 

Ένα ταξίδι που κάποιοι δεν σεβάστηκαν ούτε τον θεσμό της οικογένειας, ένας από τους λίγους θεσμούς που ακόμη θεωρεί ιερούς η ράτσα μας.

Ένα ταξίδι που γνώρισα υπέροχους ανθρώπους, κάποιοι, 300 συνολικά που έβαλαν το όνομά τους με το δικό μου και χιλιάδες, εσείς, που βλέπετε σε εμάς την ευκαιρία να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ.

Ένα ταξίδι που βρίσκεται στην τελική του ευθεία και θα έχει ένα εξίσου όμορφο τέλος, όπως ήταν όμορφη και η διαδρομή.

ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΤΕ ΠΛΑΤΗ, ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ.

ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ…

Γιατί όμως εσείς να επιλέξετε εμάς:

Θεωρώ ότι είναι κοινός τόπος σε όλους ότι χρειάζεται μια αλλαγή στα δημοτικά πράγματα. Νομίζω ότι κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με την τρέχουσα κατάσταση, βλέπουμε αλλού να γίνονται πράγματα και εμείς να μένουμε πίσω.

Εμείς λοιπόν είμαστε οι γνήσιοι εκφραστές της αλλαγής. Γιατί η αλλαγή δεν αφορά μόνο στο πρόσωπο του δημάρχου, αλλά και στα πρόσωπα όλων αυτών που τόσα χρόνια μονοπωλούν τις θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο, που κούρασαν και κουράστηκαν.

Νέα πρόσωπα, άφθαρτα, που δεν σας έχουν κουράσει, έρχονται με όρεξη για δουλειά, με γνώση και με σχέδιο να αλλάξουμε μαζί τα πράγματα προς το καλύτερο. Νέοι και άφθαρτοι που δεν μπηκαν σε ένα ψηφοδέλτιο για να δώσουν μια ψευδαίσθηση φρεσκάδας σε κάτι παλαιό και φθαρμένο, που θα κουβαλήσουν το νερό για τους παλαιότερους, αλλά που θα είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές!!!

Νέοι, οι οποίοι σε συνδυασμό με κάποιους παλαιότερους αυτοδιοικητικούς, συνθέτουν μια δυνατή ομάδα, για μένα, ο πιο ελπιδοφόρος συνδυασμός που είδαμε ποτέ!!! 

Το χαρακτήρισα στο παρελθόν ως την χύτρα που βράζει, έτσι και η κοινωνία, βράζει με νέα πρόσωπα, που έχουν επαγγελματική και κοινωνική παρουσία, εθελοντική δράση, γνώση και διάθεση προσφοράς. Ο ατμός λοιπόν από την κοινωνία που βράζει δεν μπορεί να κρατηθεί, θα πετάξει το καπάκι και θα βγει στην επιφάνεια.

Νέα, άφθαρτα πρόσωπα, με φρέσκιες ιδέες και σχέδιο. Με ρώτησαν πρόσφατα σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, ποια είναι τα προβλήματα του τόπου. Η απάντησή μου ήταν ότι δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε απαρίθμηση των προβλημάτων, αυτά ο κόσμος τα ξέρει, τα βλέπει, τα βιώνει. Εμείς ξεχωρίζουμε γιατί είμαστε εδώ για να αναφερθούμε στις λύσεις.

Έτσι, είμαστε οι μόνοι που έχουμε μιλήσει συγκεκριμένα με πρόγραμμα:

Έχουμε αναφέρει ότι πρέπει να γίνει καλύτερη δουλειά και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στον τομέα των σκουπιδιών και του πρασίνου. Αποτελεί δέσμευσή μας ότι η εικόνα θα βελτιωθεί σημαντικά… Έχουμε μιλήσει για δημοτικό κολυμβητήριο. Όλοι οι γειτονικοί δήμοι διαθέτουν, μόνο ο δήμος Πέλλας δεν διαθέτει και θεωρώ ότι είναι δίκαιο αίτημα της κοινωνίας που πρέπει να γίνει πραγματικότητα.

Έχουμε μιλήσει για ποδηλατοδρόμιο, που θα εξυπηρετεί τους πολλούς σε αριθμό ανθρώπους στο δήμο μας που ασχολούνται με το ποδήλατο και μας έχουν φέρει σημαντικές διακρίσεις και όχι μόνο. Θα είμαστε σε θέση να οργανώσουμε εθνικούς και διεθνείς αγώνες, να φέρουμε αθλητές από άλλα μέρη στον τόπο μας. 

Έχουμε μιλήσει για τους δρόμους. Ποιος είναι ικανοποιημένος με την κατάσταση στους δρόμους; Κανείς. Υπάρχουν παγωμένα έργα ύδρευσης σε πολλά χωριά, οι δρόμοι έχουν ανοίξει, τα έργα δεν ολοκληρώθηκαν, οι δρόμοι έμειναν ανοικτοί. Επιτέλους πρέπει να ολοκληρώσουμε τα παγωμένα έργα και να φτιάξουμε τους δρόμους, στην πόλη και στους οικισμούς.

Έχουμε μιλήσει για την αναγκαιότητα να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης στην πόλη των Γιαννιτσών. Για όσους ζούμε και εργαζόμαστε εδώ, αλλά και για αυτούς που επισκέπτονται την πόλη μας, η κατάσταση είναι τραγική και κάθε χρόνο επιδεινώνεται.

Έχουμε μιλήσει για την ανάπλαση του πεζόδρομου, πρέπει να αποκτήσουμε έναν σύγχρονο πεζόδρομο, με στάσεις, σκίαση, υγρό στοιχείο και πράσινο.

Έχουμε μιλήσει για ανάπλαση των πεζοδρομιών τουλάχιστον στις κεντρικές οδούς, ώστε να είναι καλύτερη η εικόνα, αλλά, πολύ περισσότερο, να επιλύσουμε απλά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας που ανήκουν σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, οικογένειες, ηλικιωμένοι κλπ. Για εμάς αυτό αποτελεί στοιχείο πολιτισμού και είναι απόλυτη δέσμευσή μας. Κανείς δεν θα εμποδίζεται να έχει μια φυσιολογική καθημερινότητα.

Έχουμε μιλήσει για την ανάγκη ανάπλασης του χώρου της λαικής αγοράς και δεσμευόμαστε για έναν ανοικτό διάλογο με τους καταστηματάρχες και τους περίοικους για το ζήτημα της εμποροπανήγυρης.

Έχουμε μιλήσει για την εκμετάλλευση του Μουσείου της Πέλλας, του Αρχαιολογικού χώρου, των οθωμανικών μνημείων της πόλης.

Για τον Λουδία, την Κρώμνη, τις πηγές της Αραβησσού, που αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Ένας τόσο όμορφος τόπος, με τόσο πλούσια ιστορία και πολιτισμό, είναι κρίμα να μην είναι εξωστρεφής, να μην έχει γίνει γνωστός στο πανελλήνιο και όχι μόνο… Διότι δεν μας ένωσε σε αυτόν τον αγώνα κάποια κομματική συναλλαγή, αλλά η αγωνία μας για το μέλλον του τόπου μας. Και είμαι χαρούμενος για την πολυφωνία και τις διαφορετικές απόψεις που καταφέραμε να συνθέσουμε σε μια ενιαία φωνή.

Τους υπόλοιπους τους γνωρίζετε, τους έχετε μετρήσει, ξέρετε τι θα περιμένετε ή τι δεν θα περιμένετε από αυτούς. Ενώ σε εμάς βλέπετε την ΕΛΠΙΔΑ.

ΕΛΠΙΔΑ για ένα νέο στίγμα που θα δώσουμε στην πόλη μας.

ΕΛΠΙΔΑ για μια νέα πνοή,  για μια νέα εποχή.

ΕΛΠΙΔΑ για σκληρή δουλειά με απόλυτη διαφάνεια.

ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟ

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ

ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΣΑΣ

ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΑΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ, ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου