Saturday, 20 April, 2024

Γαβριηλίδου Ροζαλία, υπ. Περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Απ. Τζιτζικώστα

Η Ροζαλία Γαβριηλίδου, οικονομολόγος, συγγραφέας, με καθημερινή συμμετοχή στα κοινά του τόπου, συμμετέχει στις Περιφερειακές εκλογές του Μάη

με τον Συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα και δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησε στην επαγγελματική και την κοινωνική της διαδρομή:

«Ο τόπος καταγωγής μου είναι οι Τσάκοι της  Αριδαίας, όπου ζουν οι γονείς και τα αδέλφια μου. Από τα παιδικά μου χρόνια γαλουχήθηκα με τις αρχές και τα ιδεώδη της παράδοσης και αυτός ήταν ο λόγος που, σε όλη την πορεία της ζωής μου, ασχολούμαι με αυτήν. Είμαι πτυχιούχος οικονομολόγος και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον ιδιωτικό τομέα, στην πόλη της Έδεσσας. Προέρχομαι από αγροτική οικογένεια που με μόχθο και αγώνα κατάφερε σε δυσμενείς εποχές να μεγαλώσει, και να αφήσει το στίγμα της στην κοινωνία. Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί, αναντίρρητα, για τον Νομό μας τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων του. Η γεωργία και η κτηνοτροφία εδώ και πολλά χρόνια κατέχουν το προβάδισμα στην απασχόληση των κατοίκων, ενώ δειλά ξεκίνησε και η ιχθυοκαλλιέργεια, με σαφείς προοδευτικές δυνατότητες. Παράλληλα, στον τομέα της μεταποίησης των προϊόντων μας υπάρχουν μονάδες οι οποίες θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν. Άλλωστε, μπορεί να μην έχουμε θάλασσα στον τόπο μας,  το υγρό στοιχείο όμως αφθονεί, με τα ποτάμια και τις λίμνες που διαθέτει.

Σαν οικονομολόγος, ωστόσο, γνωρίζω πολύ καλά ότι η ανάπτυξη μπορεί να έρθει ταχύτερα με τη δυναμική αξιοποίηση και τη συστηματική προβολή των πανέμορφων τοπίων που χαρακτηρίζουν την Πέλλα. Είναι, άλλωστε,  η μοναδική περιοχή της Ελλάδας που μπορεί να συνδυάσει χιονοδρομικό κέντρο και χειμερινό αθλητισμό με ζεστά νερά, καταρράκτες μέσα σε πόλη με υδροβιότοπους και λίμνες, ποτάμια με κρυστάλλινα νερά, για εναλλακτικό αθλητισμό με εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα, ιδίως της Μακεδονικής εποχής, εκκλησίες και μοναστήρια με απαράμιλλης ομορφιάς χλωρίδα και πανίδα.

Με αυτές τις σκέψεις πορεύτηκα σε όλη τη ζωή μου και προσπάθησα ανιδιοτελώς και εθελοντικά να δημιουργήσω διόδους προσέλκυσης επισκεπτών, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων πανελλαδικής εμβέλειας, σε συνεργασία με διάφορους φορείς της Πέλλας. Με την διαδικτυακή εκπομπή «συνεχιστές της παράδοσης», την οποία  επιμελούμαι και παρουσιάζω, προβάλλεται η πολύχρωμη παράδοση της πατρίδας μας μέσα από τη δράσητόσο διαφόρων συλλόγων  της περιοχής, όσο επίσης και νέων ανθρώπων που συνεχίζουν να την υποστηρίζουν. Έχω λάβει μέρος σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές ως καλεσμένη, για συζήτηση θεμάτων επικαιρότητας, ενώ έχω συγγράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Η Βιογραφία του Οπλαρχηγού του Πόντου Παύλου Τσαουσίδη». Είμαι μέλος του Εδεσσαϊκού θεάτρου με συμμετοχές σε πολλές θεατρικές παραγωγές, καθώς επίσης και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Βιβλιόφιλων Έδεσσας. Είμαι μέλος και υπήρξα επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς».

Η συμμετοχή μου στα κοινά, στον τομέα του πολιτισμού και η διαδρομή μου όλα αυτά τα χρόνια μέσα από συλλογικές προσπάθειες να αναδείξω και να προβάλλω με κάθε τρόπο την περιοχή μας και τις παραδόσεις της Ελλάδας μας, κέντρισε το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, με αποτέλεσμα την απρόσμενη πρότασή του στο πρόσωπό μου, η οποία ήταν για μένα πρόκληση και συγχρόνως τιμή.

Αποφάσισα να συμπορευτώ με την παράταξη «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια και πιστεύοντας στις αναπτυξιακές της δράσεις  και στους νέους στόχους που έχουν τεθεί στο πρόγραμμα της. Είμαι έτοιμη να καταθέσω όλες τις δυνάμεις μου, με γνώμονα την ευημερία των πολιτών της περιοχής μας.  Ζούμε σε έναν νομό ευλογημένο από το Θεό, που πολλοί θα ήθελαν να κατοικήσουν. Αγαπώ τον τόπο μου και η προβολή  του είναι, για μένα, στοίχημα ζωής.

Προσωπικά, είμαι έτοιμη να υπερασπιστώ τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησα στην επαγγελματική και την κοινωνική διαδρομή μου, χωρίς να κάνω εκπτώσεις.

Ζητώ την στήριξη των συμπολιτών μου, για μια Πέλλα χωρίς σύνορα με όραμα και προοπτική».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου