Friday, 26 April, 2024

Κορονοϊός στην Πέλλα: Ποια είναι η σημερινή κατάσταση

Σύμφωνα με πηγές από τον χώρο της υγείας, η κατάσταση στο Νομό Πέλλας, σε ότι αφορά την εξέλιξη των περιστατικών κορονοϊού

οδεύει σε φθίνουσα κλίμακα.
Ωστόσο, αυτό που διευκρινίζεται, είναι ότι το συμπέρασμα προκύπτει, από τα δείγματα που έχουν παρθεί στα Νοσοκομεία της Έδεσσας και των Γιαννιτσών.
Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει εικόνα για όσες και όσους έκαναν τη δειγματοληψία σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, σε Νοσοκομεία άλλων Νομών, αλλά και σε αυτά, που έχουν ως σημείο αναφοράς τον ΕΟΔΥ.
Όπως όμως όλα δείχνουν, τα περιοριστικά μέτρα έχουν πιάσει τόπο, αφού οι πληροφορίες μιλούν ότι στην Έδεσσα η κατάσταση έχει φύγει πλέον από το “κόκκινο”, ενώ στα Γιαννιτσά εμφανίζεται μέρα με τη μέρα συνεχώς μειούμενη, αν και γίνονται πολλά τεστ, ειδικά στο Νοσοκομείο στο Τμήμα covid.
Από εκεί και πέρα βέβαια, σε καμία περίπτωση οι ειδικοί δεν συνιστούν χαλάρωση, καθώς μπορεί ανά πάσα στιγμή, να υπάρχει και πάλι έξαρση.
Τα υπόλοιπα βέβαια αφήνονται στα χέρια των ειδικών, καθώς τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα, δεν έχουν τελειώσει ακόμα και θα έχουμε εικόνα προς τα τέλη του μήνα, αν υπάρξει επέκταση των.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου