Tuesday, 19 March, 2024

Η πρόκληση του ΠΑΟΚ και το τα γκολ από τον… Μάρκους Μπεργκ

Εκ νέου η Κρασνόνταρ στον δρόμο ελληνικής ομάδας, εκ νέου οι Κρασνόνταρ στον δρόμο του ΠΑΟΚ, ως εμπόδιο για να μπει πρώτη φορά στους ομίλους

του Champions League. Αλλά η παράδοσή του κόντρα σε ρωσικές ομάδες δεν τον ευνοεί. Ο «δικέφαλος» στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει τέσσερις διαφορετικές ομάδες από τη Ρωσία, αλλά έχει καταφέρει να σημειώσει μόλις μια νίκη και αυτή πριν από δύο χρόνια. Συνολικά έχει 1-5-2 και, επιμέρους επί ρωσικού εδάφους, 0-3-1 (stats και για livescore opap). ΠΑΟΚ και Κρασνόνταρ αντάμωσαν το φθινόπωρο του 2015 στους ομίλους του Europa League: 0-0 στην Τούμπα, ήττα 2-1 στη Ρωσία για τον «δικέφαλο».

Προηγήθηκαν το 2010-11 τα ματς με την ΤΣΣΚΑ στους «32» του Europa (ήττα 1-0 στην Τούμπα, 1-1 στη Μόσχα), το 2011-12 οι αγώνες με τη Ρούμπιν σε όμιλο Europa (1-1 στην Τούμπα, 2-2 στο Καζάν) και, έσχατες χρονικά, οι αναμετρήσεις με τη Σπαρτάκ στα προκριματικά του Champions League 2017-18 (3-2 στην Τούμπα, 0-0 στη Μόσχα). Η εν λόγω, μόνη νίκη του ΠΑΟΚ επί Ρώσων, διαμορφώθηκε από τα γκολ των Πρίγιοβιτς, Πέλκα και Λημνιού, δύο εξ αυτών πλέον αγωνίζονται αλλού. Η, δε, Κρασνόνταρ, έχει 1-1-2 ενάντια σε ελληνικές ομάδες: τα δύο με τον ΠΑΟΚ, τότε, και τα περσινά με τον Ολυμπιακό (ήττα 4-0 στο Καραϊσκάκη και 2-1 στη ρεβάνς).

Σε άλλο… παράγοντα για τα προγνωστικά στοίχημα, υπάρχει φυσικά και ο Μάρκους Μπεργκ, φορ της Κράσνονταρ, με άκρως επιτυχημένη θητεία στον Παναθηναϊκό και… παραλίγο παίκτης του ΠΑΟΚ όταν αποχώρησε ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αλλά το deal χάλασε, τότε, οριακά. Ο Σουηδός, στην εν Ελλάδι θητεία του, αντιμετώπισε 12 φορές τον ΠΑΟΚ και σημείωσε 9 γκολ, αλλά αυτά ήταν έξι ματς μιας και δις σημείωσε χατ τρικ: στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 4-1 στον τελικό του Κυπέλλου το 2014 και στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 4-3 τον Μάρτιο του 2015.

Το αποψινό σφυρίζει ο Κλεμέν Τουρπέν, Γάλλος με 28 ματς σε προκριματικά και… κανονικό Champions League, στα οποία έβγαλε 106 κίτρινες (μ.ό. 3.78), 5 κόκκινες και υπέδειξε 15 πέναλτι (!). Τη βάζει στο στόμα τη σφυρίχτρα ο Γάλλος…

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου