Wednesday, 15 May, 2024

Τα σενάρια που δίνουν το πρωτάθλημα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Τα σενάρια που δίνουν το πρωτάθλημα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό
Η «μάχη» του τίτλου στη Super League άναψε για τα καλά και έχει τρεις διεκδικητές, ο καθένας με τις δικές του πιθανότητες.

Με τον Παναθηναϊκό να έχει «εκτροχιαστεί» από τη διεκδίκηση του τίτλου, ιδού τα σενάρια που δίνουν το πρωτάθλημα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Τρεις ομάδες έχουν απομείνει να διεκδικούν τον τίτλο της Super League στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές (συν ένα παιχνίδι που εκκρεμεί στην Τούμπα) μετά το φινάλε της 8ης αγωνιστικής των Play Off.

Το σενάριο για ΑΕΚ
Στην κορυφή της βαθμολογίας παραμένει η ΑΕΚ, η οποία συνεχίζει να ορίζει η ίδια την τύχη της. Η Ένωση κατακτά το πρωτάθλημα αν πετύχει δύο νίκες απέναντι σε Λαμία (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός). Επί της ουσίας κατακτά τον τίτλο και στην περίπτωση που έρθει ισόπαλο το εξ αναβολής ντέρμπι της Τούμπας (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 12/5).

Το σενάριο για ΠΑΟΚ
Για να στεφθεί πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει το απόλυτο 3/3 με Άρη (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός), Ολυμπιακό (εντός), το οποίο όμως από μόνο του δεν του αρκεί. Ο Δικέφαλος του Βορρά εκτός των 9 βαθμών θα χρειαστεί μια βαθμολογική απώλεια της ΑΕΚ για να την ξεπεράσει στη βαθμολογία.

Το σενάριο για Ολυμπιακό
Την τύχη στα χέρια του κρατά και ο Ολυμπιακός, που αν καταφέρει να κάνει το απόλυτο 3/3 θα κατακτήσει εκείνος τον τίτλο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να δώσουν τρία ντέρμπι με Παναθηναϊκό (εκτός), ΑΕΚ (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός).

Το σενάριο για Παναθηναϊκό
Οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού είναι ιδιαίτερα περιορισμένες και το σενάριο επαλήθευσης απαιτεί το απόλυτο 2/2 με Ολυμπιακό (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός), την ΑΕΚ να μην κερδίσει κανένα από τα παιχνίδια της (Λαμία και Ολυμπιακό) και τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να περιοριστούν σε ακόμη 4-6 βαθμούς.

Πηγή: metrosport.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου