Γεμιστά Ρολά γαλοπούλας της Έλλης
Υλικά
10 φιλέτα κότας ή γαλοπούλας
3 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
3 κ.σ μουστάρδα
10 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
250 γρ. γραβιέρα γλυκιά
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
Ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε νάιλον σακούλα ή χοντρό πολυμπάγκ βάζουμε ένα ένα τα φιλέτα και τα κτυπάμε ελαφρώς με το σφυράκι κουζίνας ή ότι άλλο βαρύ έχουμε για να απλώσουν λίγο και να μαλακώσουν.
Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα.
Αλατοπιπερόνουμε τα φιλέτα, τα αλείφουμε με το μείγμα του μπολ και από πάνω βάζουμε μία φέτα καπνιστή γαλοπούλα.
Κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια την γραβιέρα την βάζουμε στην άκρη του φιλέτου και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολάκι. Δένουμε το ρολάκι με σπάγκο ή στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε το αυγό. Σε άλλο πιάτο βάζουμε την φρυγανιά και σε τρίτο το αλεύρι.
Όπως και στα σνίτσελ παίρνουμε ένα ένα τα φιλέτα, τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά. Τα αραδιάζουμε σε πιάτο ή πιατέλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας και αραδιάζουμε τα ρολάκια μας.
Παίρνουμε πινέλο και ελαιόλαδο τα αλείφουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσαφένια κρούστα. Τα γυρίζουμε, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσουν και από την άλλη πλευρά.