Κοτόπουλο με ταλιατέλες και σάλτσα μουστάρδας από τη Μάγδα
Υλικά:
400 γρ. Ταλιατέλες ή χυλοπίτες
800 γρ. Φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2-3 σκελίδες σκόρδο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, με το φύλλωμα κομμένα σε λωρίδες
3-4 κουτ. Σούπας μουστάρδα
200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
1 φλ. Λευκό κρασί
2 φλ. Ζεστό νερό
Κάρυ απαλό(προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το κοτόπουλο. Στη συνέχεια μαζεύουμε το κοτόπουλο στην άκρη και ρίχνουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια.
Σκεπάζουμε με το κοτόπουλο στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, πασπαλίζουμε με το κάρυ και το αλατοπίπερο, προσθέτουμε το ζεστό νερό και βράζουμε για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη μέσα στο νερό τους. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτά, προσθέτουμε το ξύσμα και τέλος προσθέτουμε τις ταλιατέλες.
* αν γίνουν πολύ στεγνά κρατήστε λίγο νερό από τα μακαρόνια και συμπληρώστε!