Saturday, 27 April, 2024

Το φαγητό που μας έμεινε από τις προηγούμενες μέρες

Το φαγητό που μας έμεινε από τις προηγούμενες μέρες

Περίσσεψε κρέας:
Γιουβετσάκια με χυλοπίτες (αν το κρέας μας δεν είναι κοκκινιστό, προσθέτουμε εμείς λίγη σάλτσα. Βράζουμε τις χυλοπίτες, προσθέτουμε το κρέας, τη σάλτσα και τυρί τριμμένο και το βάζουμε στο φούρνο)
Μαγειρεμένο με κινέζικο στυλ (κόβουμε το κρέας λωρίδες και το περνάμε από το wok με διάφορα λαχανικά και σάλτσα της προτίμησής μας)
Σάντουιτς (εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κρέας από τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο, φέτες από το ρολό που μας έμεινε κλπ)
Το προσθέτουμε στο τηγανιτό ρύζι.
Τα μπιφτέκια της μιας ημέρας, μπορούν άνετα να γίνουν άλλο φαγητό, εάν την επόμενη τα σερβίρουμε σε κόκκινη σάλτσα, σαν σουτζουκάκια. Επίσης μπορούν να μπουν σε ψωμάκια και να γίνουν σάντουιτς ή χάμπουργκερ.
Αν περισσέψει στήθος από βραστό κοτόπουλο, κάντε ένα τραχανά και λίγη ώρα πριν να είναι έτοιμος ο τραχανάς, ρίξτε μέσα ψιλοκομμένα κομματάκια και παίρνει τέλεια γεύση.
Εάν περίσσεψε κιμάς από τα χτεσινά μακαρόνια με κιμά, φτιάξτε κιμά με αυγά ή ρίξτε τον πάνω από τηγανιτές πατάτες

Περίσσεψαν σοκολατένια αυγά;
Λιώστε τη σοκολάτα και φτιάξτε σοκολατάκια, κόψτε τα κομμάτια και βάλτε τα σε συνταγές που θέλουν σταγόνες σοκολάτας ή γενικώς χρησιμοποιήστε τα όπου μια συνταγή ζητάει κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος αναλόγως.

Περίσσεψαν αυγά βραστά:
Φτιάξτε αυγά γεμιστά
Bάλτε τα σαν γέμιση σε ένα ωραίο ρολό κιμά. Ακόμα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε ατομικά ρολάκια με κιμά. Βάζετε ένα ολόκληρο αυγό στο κέντρο μιας ποσότητας μικρής κιμά (φτιαγμένο για ρολό), κλείνετε στο κέντρο το αυγό, φτιάχνετε μια μπαλίτσα και όλα αυτά τα ψήνετε στο φούρνο.
Επίσης μπορεί να γίνουν αυγοσαλάτα, λιώνοντάς τα με το πιρούνι και ανακατέυοντας μαγιονέζα, κρεμμυδάκι, καλαμπόκι, κάπαρη, αλατοπίπερο. Επίσης μπορούν να γεμιστούν και μικρές κόκκινες σφικτές ντοματούλες με τη γέμιση αυτή. Ακόμα και σε φέτες φρυγανισμένου ψωμιού μπαίνει η αυγοσαλάτα και γίνεται ωραία καναπεδάκια.
Κάντε μια αναζήτηση στο σάιτ γράφοντας “σφιχτά αυγά” ή “βρασμένα αυγά” και θα βρείτε πολλές ακόμα νόστιμες προτάσεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου