Μύδια λεμονάτα της Έλλης
Υλικά
1 κιλό μύδια χωρίς κέλυφος
1 κόκκινη πιπεριά (γλυκιά)
100 γρ. φέτα νηστίσιμη προαιρετικά
2 κ.γ μουστάρδα
λίγο μαϊντανό
μια πρέζα σκόνη σκόρδου
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε (από τυχόν φουντίτσα)και πλένουμε τα μύδια καλά. Σε ρηχή πλατειά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, την κόκκινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τα μύδια και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας. Μόλις αλλάξουν χρώμα τα μύδια, προσθέτουμε την μουστάρδα, το σκόρδο και το λεμόνι το οποίο έχουμε καθαρίσει καλά με ένα μαχαίρι γύρο γύρο, το κόβουμε σε φέτες και κατόπιν στα τέσσερα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μπούκοβο, τον μαϊντανό, χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μία βράσει για 5 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε την φέτα, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό πάνω στο μάτια.