Friday, 22 November, 2024

Πένες με σάλτσα φέτας της Έλλης

Πένες με σάλτσα φέτας της Έλλης

Υλικά
1 κουτί πένες
300 γρ. φέτα
1 κρέμα γάλακτος
1 ποτηράκι κρασί
1 πιπεριά κόκκινη
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 φέτες μπέικον
3 κ.σ βούτυρο
Ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πένες, τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες, τις σουρώνουμε και τις βουτυρώνουμε με 2 κ.σ και λίγο ελαιόλαδο.
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ βούτυρο και πολύ λίγο ελαιόλαδο να λιώσουν. Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το μπέικον σε ζαράκια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε. Όταν μαραθούν, τα σβήνουμε με το κρασί.
Περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το κρασί, χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι (ίσως και όχι, ανάλογα πως το θέλετε). Αφήνουμε την σάλτσα μας να πάρει μία βράση.
Σπάζουμε με τα χέρια μας την φέτα και την προσθέτουμε στη σάλτσα μας.
Ανακατεύουμε να λιώσει η φέτα και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.
Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω στις πένες και ανακατεύουμε καλά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου