Sunday, 19 May, 2024

Άντεξε ο Αποστόλου, νέος υψυπουργός και αναπληρωτής υπουργός στη Βάθης μετά τον ανασχηματισμό

Ακλόνητο στη θέση του διατήρησε ο Πρωθυπουργός τον Βαγγέλη Αποστόλου

στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρά την περιρέουσα ατμόσφαιρα που κάθε άλλο παρά θετική προς το πρόσωπό του ήταν τον τελευταίο καιρό. Δεν ήταν και λίγες οι αφορμές για να..φουντώσει η απογοήτευση και η έντονη κριτική προς τον -ανθεκτικό πάντως στα δύσκολα- υπουργό καθώς κατά το διάστημα που ακολούθησε τις μεγάλες κινητοποιήσεις του περασμένου Χειμώνα αρκετά από τα συμπεφωνημένα μεταξύ κυβέρνησης αγροτών ανατράπηκαν. Το…μάρμαρο της έντονης δυσαρέσκειας του αγροτικού κόσμου πλήρωσε, κατά τα φαινόμενα ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης τον οποίον αντικατέστησε ο μέχρι πρότινος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης. Νέα άφιξη στη Βάθης και για τον Βασίλη Κόκκαλη, που ορίστηκε υφυπουργός.

Σταθερός ο Αποστόλου, παρελθόν ο Μπόλαρης – το παρασκήνιο

Ένας εκ των μεγάλων κερδισμένων του ανασχηματισμού που ανακοινώθηκε την Παρασκευή θα πρέπει να θεωρείται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Παρά το ότι έχει βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» ουκ ολίγες φορές σε μια από τις χειρότερες περιόδους για τον πρωτογενή τομέα της χώρας ο χαμηλών τόνων Αποστόλου φαίνεται ότι χαίρει της εκτίμησης του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίος του αναγνωρίζει ότι δεν πτοήθηκε ακόμα και σε περιπτώσεις που απειλείθηκε με λιντσάρισμα όπως κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή, την περίοδο των κινητοποιήσεων, αντιμετωπίζοντας πάντα τις αντιδράσεις με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Το…μάρμαρο φαίνεται ότι πλήρωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης ο οποίος πάντως συνέχιζε μέχρι πρόσφατα το έργο του απρόσκοπτα, συναντώντας παραγωγικούς φορείς όπως συνήθιζε άλλωστε από τότε που ανέλαβε καθήκοντα στη Βάθης. Ίσως να έπαιξε κάποιο ρόλο στην απομάκρυνσή του και η πρόσφατη «κόντρα» που είχε ξεσπάσει μεταξύ του και φορέων που εκπροσωπούσαν τους ελαιοπαραγωγούς (ΣΕΔΗΚ) αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο το αλεξικέραυνο και την ασπίδα τόσο για τον Βαγγέλη Αποστόλου όσο και για τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ.

Νέα πρόσωπα Τσιρώνης και Κόκκαλης

Στη θέση του Μάρκου Μπόλαρη καθήκοντα αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Αναπληρωτής Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, στο… ανακάτεμα της τράπουλας που πραγματοποίησε σε αρκετά υπουργεία ο Πρωθυπουργός. Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει η τοποθέτηση ενός προσώπου από τον χώρο της Συγκυβέρνησης. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλειος Κόκκαλης ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελώντας πλέον την προσθήκη στην τριάδα της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ. Γεννηθείς το 1972 και πατέρας ενός παιδιού ο κ. Κόκκαλης εξελέγη Βουλευτής Λάρισας με τους ΑΝ.ΕΛ τον Ιανουάριο του  2015 αποτελώντας ένα άφθαρτο πρόσωπο που πιθανότατα χρειαζόταν η κυβέρνηση για να ανανεώσει το φρόνημα του υπουργείου. Ο νέος υφυπουργός είναι δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγο στο Πρωτοδικείο Λάρισας ενώ η μέχρι σήμερα επαγγελματική – θεσμική του δραστηριότητα περιλαμβάνει αρκετές θέσεις καθήκοντος που άπτονται του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνει καθώς έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ από το έτος 2005 έως και το έτος 2014, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Φ.Ε.Τ από το έτος 2006 έως και το έτος 2008 και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς (ΕΣΚΑ) από το έτος 2008 έως και το έτος 2009. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κόκκαλης χαίρει της εκτίμησης του κ. Τσίπρα κάτι που είχε διαφανεί και κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Άρτα τον περασμένο Αύγουστο. Οι δύο άντρες είχαν συνομιλήσει και η αίσθηση που υπήρχε ήταν ότι ο πρωθυπουργός είχε τον βουλευτή Λάρισας… από κοντά, κάτι που για αρκετούς αποτελούσε προμήνυμα σε περίπτωση ανασχηματισμού.

agrotypos

Άντεξε ο Αποστόλου, νέος υψυπουργός και αναπληρωτής υπουργός στη Βάθης μετά τον ανασχηματισμό

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου