Friday, 26 April, 2024

Δήμος Κυριλίδης για εργάτες γης

Σε απόγνωση για ακόμη μια φορά ο αγροτικός κόσμος. Μετά τις καταστροφικές ζημιές τις οποίες υπέστησαν οι αγρότες

άλλο ένα πρόβλημα έρχεται να παίξει μειονεκτικό ρόλο στην συγκομιδή της παραγωγής, αυτό των εργατών γης. Δυστυχώς οι λάθος χειρισμοί της κυβέρνησης για ακόμη μια φορά όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα δείχνουν τη συγκεκριμένη κατευθυνόμενη πολιτική που έχουν ως προς τον αγροτικό κόσμο.
Για να μπορέσει η αγροτική οικονομία να προσεγγίσει Έλληνες εργάτες θα πρέπει η κυβέρνηση να θέσει νέα κίνητρα τα οποία θα είναι ευνοϊκά για όσους  την καλοκαιρινή περίοδο εργαστούν ως εργάτες γης. Όπως δωρεάν περίθαλψη για όλο τον χρόνο για όσους εργαστούν για ορισμένο διάστημα, αύξηση στο μεροκάματο του εργάτη καθώς και επιδότηση του ίδιου του αγρότη για να διαθέσει αυτά τα χρήματα στον εκάστοτέ εργάτη που θα προσλάβει. Επίσης θα μπορούσαν φοιτητές των τμημάτων γεωπονίας και τεχνολογίας τροφίμων και άλλων συναφών τμημάτων να καλούνται από τον ΟΑΕΔ εφόσον το επιθυμούν, και να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες με στόχο να αμείβονται, αλλά και να έχουν πρακτική κατάρτιση. 
Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δράσει και να καλύψει το κενό των εργατών γης, έτσι ώστε η συγκομιδή να διεκπεραιωθεί εύρυθμα.
Δήμος Κυριλίδης, Τομεάρχης Ενέργειας και Υδρογονανθράκων
“ΕΛΛΗΝΕΣ” του Ηλία Κασιδιάρη
Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου