Saturday, 27 April, 2024

Ενημέρωση για την έναρξη αιτήσεων για τη βιολογική κτηνοτροφία

Το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης ενημερώνει του κτηνοτρόφους της περιοχής για την έναρξη της διαδικασίας συμμετοχής τους στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για τη βιολογική κτηνοτροφία

Από τις 19 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου 2018 ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων των κτηνοτρόφων για τη βιολογική κτηνοτροφία. Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης για το Μέτρο 11 μόνο όμως για την «Βιολογική Κτηνοτροφία», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, δημοσιοποιήθηκε και ο προϋπολογισμός του μέτρου είναι ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, με πρώτο έτος εφαρμογής το 2018.

Από 19 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου 2018, η ιστοσελίδα του Ειδικού Φορέα Διαχείρισης θα είναι ανοικτή για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων ένταξης στο Μέτρο.

Το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης ενημερώνει τον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής μας πως η ενίσχυση θα δίνεται ανά μάζα ζωικού κεφαλαίου ανά εκτάριο και θα είναι για αιγοπρόβατα, βοοειδή και βοοειδή γαλακτοπαραγωγής, 211,267 και 333 ευρώ ανά εκτάριο ανά έτος αντίστοιχα.

Οι ενισχύσεις που αναφέρονται παρακάτω υπολογίζονται για μία Μονάδα Ζωικού Κεφαλαίου (ΜΖΚ) ανά εκτάριο. Σε περίπτωση που η πυκνότητα βόσκησης είναι μικρότερη, η ενίσχυση ανά εκτάριο υπολογίζεται με τον πολλαπλασιασμό της πυκνότητας βόσκησης ανά εκτάριο επί της ενίσχυσης. Ενώ αν η πυκνότητα βόσκησης είναι μεγαλύτερη η ενίσχυση υπολογίζεται με τον πολλαπλασιασμό του ύψους της ενίσχυσης που ακολουθεί επί την πυκνότητα βόσκησης με μέγιστο το 1,29.

Οι ενισχύσεις της βιολογικής κτηνοτροφίας για τη Δράση 11.1.2: «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία» είναι οι εξής:
• Αιγοπρόβατα: 211 ευρώ/εκτάριο/έτος .

• Βοοειδή κρεοπαραγωγής/ μεικτής κατεύθυνσης: 267 ευρώ/εκτάριο/έτος .

• Βοοειδή γαλακτοπαραγωγής: 333 ευρώ/εκτάριο/έτος.

Ενώ οι ενισχύσεις της βιολογικής κτηνοτροφίας για την Δράση 11.2.2: «Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία» είναι οι εξής:

• Αιγοπρόβατα: 211 ευρώ/εκτάριο/έτος (36 ευρώ κόστος πιστοποίησης).

• Βοοειδή κρεοπαραγωγής/ μεικτής κατεύθυνσης: 280 ευρώ/εκτάριο/έτος (13 ευρώ κόστος πιστοποίησης).

• Βοοειδή γαλακτοπαραγωγής: 347 ευρώ/εκτάριο/έτος (14 ευρώ κόστος πιστοποίησης).
Για περισσότερες πληροφορίες, οι αγρότες του Δήμου Θέρμης μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου και το τηλέφωνο 2396330032.

dikaiologitika

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου