Wednesday, 8 May, 2024

Η ΝΔ για τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος το 2016 στην Ελλάδα

Μείωση της τάξης του 4,8% παρουσίασε το 2016, σε σχέση με το 2015, η αξία της αγροτικής παραγωγής της Ελλάδας, που κυμάνθηκε στα 10,4 δις ευρώ

αναφέρει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία Eurostat. Μείωση είχαμε τόσο στη φυτική παραγωγή (-4,4%), όσο και στη ζωική παραγωγή (-3,7%) αλλά και στις γεωργικές υπηρεσίες (-2,4%), καθώς και στις δευτερεύουσες δραστηριότητες (-13,3%). Αναφερόμενη στο θέμα η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή, δήλωσε τα εξής: «Τα αποτελέσματα της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2016 έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που γνωρίζει από πρώτο χέρι το σύνολο του αγροκτηνοτροφικού κόσμου: Τη μεγάλη μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος που ήρθε ως αποτέλεσμα των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».
Αυτό που πρέπει να προβληματίσει πάντως είναι αν τα στατιστικά στοιχεία δίνουν την εικόνα της πραγματικότητας ή οφείλονται στην αύξηση της παραοικονομίας και της διακίνησης χωρίς παραστατικά, που αυξάνει τον τελευταίο καιρό λόγω της υψηλής φορολογίας.
Ολόκληρη η δήλωση της Φωτεινής Αραμπατζή αναφέρει τα εξής:
«Τα αποτελέσματα της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2016 έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που γνωρίζει από πρώτο χέρι το σύνολο του αγροκτηνοτροφικού κόσμου: Τη μεγάλη μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος που ήρθε ως αποτέλεσμα των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Τα στοιχεία είναι άκρως αποκαλυπτικά: κατά 4,8% μειώθηκε η αξία της αγροτικής παραγωγής. Σημαντική πτώση παρατηρείται στη φυτική και ζωϊκή παραγωγή, στις γεωργικές υπηρεσίες και στις δευτερεύουσες δραστηριότητες.
Η πτώση δε αυτή είναι κατά δύο μονάδες μεγαλύτερη σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Την ίδια στιγμή, χώρες όπως η Σλοβακία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Κρατία, οι οποίες εισήλθαν πρόσφατα στην Ε.Ε. παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αύξηση.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και η Κυβέρνηση συνολικά, είχαν ατυχώς προσπαθήσει να δημιουργήσουν μια πλασματική εικόνα βελτίωσης, οικιοποιούμενοι την αύξηση 12,1% στο αγροτικό εισόδημα κατά το διάστημα 2014 – 2015. Αύξηση που οφείλεται και στις πολιτικές που εφάρμοσε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι όμως γνωρίζουν – πλέον και με αριθμούς – τα καταστροφικά αποτελέσματα που επέφερε στον πρωτογενή τομέα η φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή, καθώς και η διόγκωση του κόστους παραγωγής. Και η πολιτική αυτή έχει τη σφραγίδα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του ίδιου του κ. Τσίπρα».
αγροτυπος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου