Thursday, 9 May, 2024

Κυνήγι κατά των παράνομων πωλητών στις λαϊκές αγορές ξεκίνησε η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας

Επισκέψεις – αυτοψίες στις λαϊκές αγορές του Εύοσμου, καθώς και του Κορδελιού, πραγματοποίησε χτες ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας

εν όψει της άμεσης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των ανησυχητικών διαστάσεων που έχει λάβει το φαινόμενο του παραεμπορίου, κατόπιν σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιουτίκας, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλη Χριστόπουλο και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών, Παραγωγών, Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης Άγγελο Δερετζή, επιβεβαίωσε επιτόπου τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει κατ’ εντολή του οι αρμόδιες υπηρεσίες για την έκταση του προβλήματος και τα αντιπαρέβαλε με τα αντίστοιχα στοιχεία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να υπάρχει πλήρης και σαφής εικόνα σε όλες τις πλευρές για την τρέχουσα κατάσταση και τον ακριβή αριθμό των παράνομων μικροπωλητών στις λαϊκές αγορές. Όπως ανέφερε στόχος είναι τις επόμενες μέρες, και σε κάθε περίπτωση έως το τέλος του Νοεμβρίου, να ξεκινήσει εκτεταμένη επιχείρηση απομάκρυνσης των παράνομων από τους χώρους των λαϊκών, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν στην πρόσφατη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο Νικόλαο Μπαντουβάκη και τον Διευθυντή της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχο Αβραάμ Αϊβαζίδη, στο Αστυνομικό Μέγαρο.

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο του παραεμπορίου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έδωσα σαφείς εντολές στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους νόμιμους παραγωγούς, εμπόρους και πωλητές λαϊκών αγορών να αποτυπώσουν την κατάσταση και να παρέμβουν άμεσα, ώστε να περιοριστεί και να εξαλειφθεί το φαινόμενο. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΛ.ΑΣ. για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μας για συνδρομή στις προσπάθειες εξάλειψης του φαινομένου, δεδομένου ότι οι παραβάτες δραστηριοποιούνται στις παρυφές των λαϊκών αγορών και οι επόπτες – ελεγκτές της Περιφέρειας αδυνατούν να παρέμβουν εκεί», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κυνήγι κατά των παράνομων πωλητών στις λαϊκές αγορές ξεκίνησε η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου