Saturday, 27 April, 2024

Λαμία: Απόβαση των τρακτέρ στο κέντρο της πόλης. Τι ζήτησαν οι αγρότες

Απόβαση στο κέντρο της Λαμίας έκαναν μετά τις 11:30 το πρωί της Πέμπτης οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους.

Οι αγρότες συναντήθηκαν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης με πορεία φτάνοντας ως το κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπου και συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα και τον υπεύθυνο αντιπεριφερειάρχη στον αγροτικό τομέα Κώστα Απόστολοπουλο παραδίδοντας τους ψήφισμα. Αίτημα τους στις τοπικές αρχές ήταν να μεταφέρουν την φωνή τους και τα αιτήματα τους σε κεντρικό επίπεδο.

Τα αιτήματα τους:

-Καμία αύξηση στις τιμές αγροτικού και οικιακού ρεύματος. Να αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς, οι λοιπές χρεώσεις  και να πληρώνουμε μόνο το ρεύμα.

  • Να δοθεί επιδότηση για να καλυφθεί το κόστος από τις τεράστιες αυξήσεις στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
  • Να αποζημιωθεί η ακαρπία και να αποδοθεί άμεσα η κορωνοενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς.
  • Να οριστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα, που να προστατεύουν το εισόδημά μας, ιδιαίτερα τώρα που το κόστος παραγωγής είναι απρόβλεπτο.
Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου