Thursday, 9 May, 2024

Με δελτίο υγρασίας θα παραδίνονται από φέτος τα βαμβάκια

Τα βαμβάκια από φέτος θα παραδίνονται με δελτίο υγρασίας. Αυτό ανακοινώθηκε στο πλαίσιο Εσπερίδας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου

από την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με θέμα «Εθνική Στρατηγική Βαμβακοκαλλιέργειας – Προοπτικές».

Βέβαια, όπως επεσήμαναν βαμβακοπαραγωγοί στον ΑγροΤύπο, αυτό θα καθορίζει τα «ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος αλλά δεν θα είναι δεσμευτικό για τον καθορισμό της τιμής του.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο πρόεδρος των Ελλήνων εκκοκκιστών και της Διεπαγγελματικής Βάμβακος Βασίλης Μάρκου, ο εκπρόσωπος των βαμβακοπαραγωγών στη Διεπαγγελματική Βασίλης Γιαννάκος, ο προϊστάμενος του Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου και Ταξινόμησης Βάμβακος Καρδίτσας Μοχάμεντ Νταράουσε, ο πρόεδρος του πανελλήνιου Γεωπονικού Συλλόγου Δημήτρης Σοφολόγης και πλήθος παραγωγών.

Επίσης παρευρέθηκε και ο υφυπουργός, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το βαμβάκι είναι από τα λίγα προϊόντα στα οποία έχει χαραχθεί εθνική στρατηγική. Η εθνική στρατηγική αποτελείται από τρεις άξονες, την ενημέρωση των παραγωγών, τον εθνικό φάκελο ποιότητας και τη σύνδεση της ποιότητας με την τιμή, καταφέραμε να συνδεθεί η τιμή του βαμβακιού με την υγρασία».

Πάντως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υφυπουργός δεν παρέμεινε στο διάλογο που ακολούθησε της παρουσίασης μεταξύ εκκοκκιστών και βαμβακοπαραγωγών.

Σταύρος Παϊσιάδης – agrotypos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου