Saturday, 27 April, 2024

Με επιτυχία η ημερίδα «Χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα μέσω ΚΑΠ» στα Γιαννιτσά

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή των παραγωγών και των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, τον Δήμο Πέλλας και τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου Πέλλας, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.Ο υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, μαζί με τους δύο Γενικούς Γραμματείς, Δημήτρη Παπαγιαννίδη και Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, αναφερθήκαν σε όλο το φάσμα των τομέων που καλύπτουν το ΠΑΑ και το ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 και τις δυνατότητες που προσφέρουν. Σε μια ιδιαιτέρως γόνιμη συζήτηση ανέπτυξαν όλον τον προγραμματισμό για τις ευκαιρίες που δίνονται, για την ουσιαστική τους συμβολή στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, για τη διαχρονική τους στήριξη στους παραγωγούς αλλά και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη μετάβαση από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο στη νέα. Ο κ. Σταμενίτης είπε μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε πραγματικά ότι η πρωτογενής παραγωγή είναι η κινητήριος δύναμη του νέου μοντέλου ανάπτυξης που δημιουργούμε για τη χώρα. Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς, με ανοιχτές πόρτες, με ανοιχτά αυτιά και με αμεσότητα.

Η επιδίωξη του διαλόγου είναι μια στρατηγική επιλογή της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, με επικεφαλής τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς πιστεύουμε ότι μέσα από τη συνεργασία όλων μας μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να σχεδιάσουμε από κοινού το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στη χώρα μας και να πετύχουμε έτσι τη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για μια περισσότερο ανθεκτική, πράσινη και ψηφιακή γεωργία».Ο κ. Μπαγινέτας δήλωσε επίσης πως: Το Σχέδιο θα βελτιώσει την οικονομική βιωσιμότητα των μικρομεσαίων εκμεταλλεύσεων, που αντιπροσωπεύουν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής γεωργίας.

Η Ελλάδα θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της και τον προσανατολισμό της στην παγκόσμια αγορά, με έμφαση στη συμμετοχή σε συλλογικά σχήματα και ομάδες παραγωγών, με ενίσχυση της πιστοποίησης, τυποποίησης και επισήμανσης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων…

Ο γενικός, Δημήτρης Παπαγιαννίδης αναφέρθηκε στους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του ΥπΑΑΤ,που θα αφορούν την Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων, Εκσυγχρονισμό του Πρωτογενούς Τομέα, κ.α.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου