Saturday, 27 April, 2024

Με φέρετρα και μαύρες σημαίες προς την Agrotica οι αγρότες. Ξεκίνησε η «επέλαση» των τρακτέρ

Με μια συμβολική κίνηση που υποδηλώνει την κατάρρευση του αγροτικού κλάδου, ξεκίνησε η επέλαση των αγροτών προς τη Θεσσαλονίκη, για την 30η Agrotica.

Αγρότες από το Δερβένι ξεκίνησαν με τα τρακτέρ, κουβαλώντας μαζί ένα φέρετρο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για την μαύρη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Λίγο πριν τις 10, το μπλόκο Δερβενίου ενώθηκε με το μπλόκο των Σερρών και με μαύρες σημαίες στα τρακτέρ τους, κατευθύνονται προς την Agrotica.

Η «επέλαση των τρακτέρ» θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα από τις 3 εισόδους της πόλης, το Δερβένι, τα Μάλγαρα και τα Πράσινα Φανάρια, με την αστυνομία να βρίσκεται επί ποδός προς αποφυγήν εντάσεων. Περισσότεροι από 500 αστυνομικοί θα επιτηρούν τους αγρότες, για τη διαφύλαξη της τάξης.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των αγροτών:

ΜΠΛΟΚΟ-ΚΟΥΦΑΛΙΑ: Από τον κόμβο (40 τρακτέρ) με αγρότες από Γιαννιτσά-Χαλκηδόνα-Κιλκίς-Λουδία-Μεσημβρία-Εύρωπος με κατεύθυνση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΜΠΛΟΚΟ-ΔΕΡΒΕΝΙ: Στις 8 το πρωί θα ενωθεί το μπλόκο από Σέρρες (100 τρακτέρ), Δράμα, Καβάλα με το μπλόκο στο Δερβένι (55) τρακτέρ και θα ξεκινήσει πορεία προς τη ΔΕΘ-Helexpo, μέσω της εσωτερικής περιφερειακής-26ης Οκτωβρίου-Παραλιακή-Νικολάου Γερμανού ( με χώρο συγκέντρωσης το πλακόστρωτο, στο τόξο. Θα είναι και τα πρώτα τρακτέρ που θα μπουν στην πόλη.

ΜΠΛΟΚΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στον κόμβο της Θέρμης θα ενωθούν αγρότες από Επανομή, Ρύσιο και θα ξεκινήσει… δείτε εδώ

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου