Saturday, 27 April, 2024

Οι αγρότες του κόμβου Γυψοχωρίου δεν έχουν λάβει απαντήσεις

Μπορεί ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Δημήτρης Δημογιάννης να μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να επιδώσει τις προτάσεις και τις θέσεις της επιτροπής, στη βάση των οποίων προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και να υποστηρίζει πως: «Με το πλαίσιό μας συντάσσονται τα πιο δυνατά μπλόκα. Θα σας εκπλήξει ο αριθμός των μπλόκων που έχουν υπογράψει το πλαίσιο των προτάσεών μας, όπως και των φορέων», αλλά το ότι 30 μπλόκα έδωσαν θετική απάντηση δε σημαίνει πως όλοι είναι σύμφωνοι.
Σε κλιμάκωση του αγώνα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας οι οποίοι τονίζουν ότι δεν έχουν πάρει απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν θέσει, όπως και για την Πέλλα, που με αυτή την άποψη συντάσσεται το μπλόκο του κόμβου Γυψοχωρίου.

agrgypsoxori

agrgypsoxori2

agrgypsoxori3

kamtsis2

gypso
Δυσαρέσκειά βέβαια, καταγράφεται και σε άλλα μέτωπα, όπως στους αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, όπου με δηλώσεις τους τονίζουν ότι δεν αναγνωρίζουν τη σημερινή κίνηση συναδέλφων τους να παραδώσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση. Υπογραμμίζουν ότι οι ίδιοι έχουν από την περασμένη Τετάρτη στείλει τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση, προτάσεις με τις οποίες έχουν συνταχθεί και 30 αγροτικά μπλόκα – και αναμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση για διάλογο με βάση τις προτάσεις αυτές.
Οι ίδιοι ανακοίνωσαν ότι: «μετά από επικοινωνία με στέλεχος της κυβέρνησης, η προκαθορισμένη συνάντηση μας με τον Πρωθυπουργό για την Τρίτη (16-2-16) μετατίθεται για αμέσως μετά την επιστροφή του από το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες, αφού στην ατζέντα του ταξιδίου βρίσκεται και το Αγροτικό Ζήτημα».
«Μένουμε μακριά από μεθοδεύσεις και σπασμωδικές κινήσεις ανθρώπων που προσπαθούν να τραυματίσουν τον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι αγρότες όλη της χώρας, ενωμένοι κάτω από τα αιτήματα και τις προτάσεις που έλαβε η κυβέρνηση την Τετάρτη» προσθέτουν οι αγρότες των Τεμπών ενώ έχουν προχωρήσει σε επ’ αόριστον αποκλεισμό της Κοιλάδας από το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι αγρότες του κόμβου Γυψοχωρίου δεν έχουν λάβει απαντήσεις

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου