Tuesday, 19 March, 2024

ΠΑΑ 2014-2020 Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»-Προδημοσίευση 3ης Πρόσκλησης Ε΄ Προγραμματικής Περιόδου

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στο Υπομέτρο 6.1-Εγκατάσταση Νέων Γεωργών

ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στην προδημοσίευση που αφορά την 3η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020.

Στόχος του προγράμματος ενισχύσεων των  νέων γεωργών είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικών ενισχύσεων σε νέους που δεν έχουν υπερβεί το 41ο έτος της ηλικίας τους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση, ως αρχηγών, σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Το υπομέτρο 6.1 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.») και από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ως έτος αναφοράς της αίτησης στήριξης ορίζεται το έτος 2021.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο υπομέτρο αποτελεί η υποβολή  Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ)  από τον ενδιαφερόμενο για το έτος 2021.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων θα εκδοθεί δημόσια πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο του υπομέτρου6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» έτους αναφοράς 2021 στην οποία θα προσδιοριστούν, η περίοδος καταχώρησης και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων στήριξης, το χρονοδιάγραμμα έκδοσης αποφάσεων ένταξης και το συνολικό ποσό της δημόσιας στήριξης που διατίθεται.

Αναλυτικότερα στοιχεία για τους όρους, προϋποθέσεις και υποχρεώσεις που διέπουν το μέτρο υπάρχουν:

-στην προδημοσίευση της 3ης Πρόσκλησης η οποία έχει αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: http://www.agrotikianaptixi.grκαι  www.minagric.gr

-στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ www.pkm.gov.gr

στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας: κα. Μούσιου Α. 2381351328 (Έδεσσα) και κα. Γεωργίαδου Π. 2381352319 (Γιαννιτσά).         

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου