Friday, 17 May, 2024

Προχωρούν τα γεωργοπεριβαλλοντικά χωρίς να λείπουν τα εμπόδια

Μήνας τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων του 2013 για την πλειονότητα των γεωργοπεριβαλλοντικών δράσεων, είναι ο Νοέμβριος

Με προβλήματα προχωράει πάντως η διαδικασία σε ορισμένες περιπτώσεις, με τις πληρωμές για βιολογική κτηνοτροφία και αυτόχθονες φυλές να έχουν δρομολογηθεί για το έτος 2013 και 2014. Χαμένοι μέχρι στιγμής της διαδικασίας οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας που περιμένουν την ανάρτηση της λίστας με τους δικαιούχους ώστε να πληρωθούν για υπόλοιπα βιολογικής κτηνοτροφίας του 2012. Προχωράει η πληρωμή για βιολογική γεωργία του 2013 στη Λάρισα με τη λίστα των δικαιούχων της δεύτερης παρτίδας του 2013 να αναμένεται να αναρτηθεί από μέρα σε μέρα. Σε τροχιά πληρωμών τα νιτρικά του 2013, προ των πυλών οι λίστες για ολοκληρωμένη καπνού στις Σέρρες, την πληρωμή τους περιμένουν για το ίδιο καθεστώς οι παραγωγοί της Καρδίτσας. Σε τροχιά πληρωμής η ολοκληρωμένη Καπνού για το 2013 στη Ροδόπη.

Σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι ο Νοέμβριος είναι ο μήνας τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων του 2013 για την πλειονότητα των γεωργοπεριβαλλοντικών δράσεων, για να ακολουθήσει η διαδικασία για πληρωμές για το έτος 2014, πιθανώς από αρχές Δεκεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά στην νιτρορύπανση, άμεσα αναμένεται η ανάρτηση των καταστάσεων για το 2013 (5ετία και 2ετία) για να ακολουθήσει η πληρωμή των παραγωγών. Εν συνεχεία αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία για το 2014 χωρίς ωστόσο να θεωρείται πιθανόν να συμβεί αυτό εντός του Νοεμβρίου. Στη βιολογική κτηνοτροφία εκκρεμεί η πρώτη πληρωμή για το 2013. Ετοιμάζονται από εβδομάδα οι λίστες για την πληρωμή αυτοχθόνων φυλών για το 2014 στην Καρδίτσα. Στο μέτωπο των δράσεων του καπνού έχει τακτοποιηθεί η αμειψισπορά για το 2013 και ετοιμάζονται οι λίστες για τους δικαιούχους του 2014. Στην ολοκληρωμένη καπνού έχει τακτοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων 2013 και προετοιμάζεται η λίστα με τα ονόματα του 2014. Στη Λάρισα αναμένεται άμεσα η λίστα με τους δικαιούχους της 2ης πληρωμής για βιολογική γεωργία 2013.

Προς διευθέτηση η πληρωμή για ολοκληρωμένη καπνού 2013 σε Σέρρες, Ροδόπη

Άμεσα αναμένεται η ανάρτηση της λίστας δικαιούχων ολοκληρωμένης καπνού στις Σέρρες, κάτι για το οποίο είχε ενημερώσει ήδη με δημοσίευμά του ο ΑγροΤύπος ενώ στη Ροδόπη έχει ήδη αναρτηθεί η λίστα για ολοκληρωμένη του 2013 (1η πρόσκληση) και εκκρεμεί η πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

agrotypos

Προχωρούν τα γεωργοπεριβαλλοντικά χωρίς να λείπουν τα εμπόδια

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου