Saturday, 27 April, 2024

Προώθηση θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Ι. Τζαμτζή: Αποζημίωση πληγέντων σπαραγγοπαραγωγών

Δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της Πέλλας προώθησε, με σχετικές επιστολές του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και το Γραφείο του Πρωθυπουργού

ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής. Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ζητά την οικονομική στήριξη των καλλιεργητών σπαραγγιού του Δήμου Αλμωπίας οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές στις αγροτικές τους παραγωγές, μετά από τον «αεροχείμαρρο» που έπληξε την περιοχή. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, οι σπαραγγοκαλλιέργειες της Αλμωπίας που έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές ανέρχονται σε πάνω από 3.600 στρέμματα και το συνολικό κόστος για την αποκατάσταση φτάνει στις 900.000 ευρώ. Για την αντιμετώπιση των ζημιών και την στήριξη της αγροτικής παραγωγής των σπαραγγιών, που είναι ένα αγροτικό προϊόν που εξάγεται στο εξωτερικό συνεισφέροντας σημαντικά στην στήριξη της εθνικής οικονομίας, ζητήθηκε η οικονομική ενίσχυση των παραγωγών.

Επόμενο σημαντικό θέμα που προώθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά, είναι ο Νόμος 4061 που αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας αγροτικής γης. Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας υπάρχουν μία σειρά από εκκρεμή ζητήματα τα οποία χρήζουν διευθέτησης και για τα οποία ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ζητά την επίλυσή τους, με οικονομικά επωφελείς για το ελληνικό δημόσιο και εφικτές λύσεις. Μεταξύ των ζητημάτων που επισημαίνονται είναι η εξαγορά αγροτεμαχίων, η απόκτηση οικοπέδων για την ανέγερση κατοικιών σε αγροτικούς συνοικισμούς και η διάθεση αγροτικών γαιών σε ακτήμονες. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τους συνοικισμούς των Τριών Ελάτων, Άνω και Κάτω Γραμματικού και της Μαργαρίτας για τους οποίους υπάρχουν εκκρεμή οικιστικά ζητήματα προς διευθέτηση. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Δάνης Τζαμτζής εκφράζει την αισιοδοξία του για την προώθηση των παραπάνω ζητημάτων από την κεντρική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της βιώσιμης Ανάπτυξης και την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου