Tuesday, 7 May, 2024

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το πρόβλημα του ροδάκινου και την Τετάρτη στον Οργανισμό ΕΛΓΑ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και στη συνεδρίαση της 24ης Ιουλίου 2017, εκπρόσωποι από αγροτικούς συλλόγους Πέλλας και Ημαθίας

παρουσίασαν τα τεράστια προβλήματα με το ροδάκινο, τη συγκομιδή, τη διάθεσή του και τις θεομηνίες που έπληξαν τις περιοχές μας, ειδικά τη ραγδαία καταστροφική βροχόπτωση 16-18/7/2017, που πραγματι αποτελείωσε την παραγωγή. Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας εκ μέρους όλων μας ανακοίνωση την αμέριστη συμπαράσταση στις προσπάθειες των ροδακινοπαραγωγών και τέθηκαν προτάσεις για συνέχιση παρεμβάσεων της Περιφέρειάς στον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ανάλογο ψήφισμα.

Ο πρόεδρος Α.Σ Σκύδρας Νίκος Δημητριάδης, έθεσε εκ μέρους των παραγωγών τις τραγικές συνέπειες στο καλύτερο προϊόν της μακεδονικής γης, το ροδάκινο, συνέπειες που αντανακλούν αρνητικά σε όλο τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό Πέλλας και Ημαθίας. Η προσπάθεια για να κινητοποιηθούν και να ανταποκριθούν όλοι οι φορείς και η πολιτεία, με όποιους τρόπους είναι δυνατόν, συνεχίζεται, στη συνάντησή μας στον ΕΛΓΑ στην Αθήνα, την Τετάρτη 26-7-2017.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου