Saturday, 27 April, 2024

Την FOODEXPO εγκαινίασε ο Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης

Τη μεγαλύτερη έκθεση στον τομέα των τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη «Food Expo», που πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου 2024, στον χώρο της Metropolitan Expo, εγκαινίασε σήμερα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, εκπροσωπώντας τον Υπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη.Ο ΥφΑΑΤ στον σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για τη μεγάλη σημασία της διοργάνωσης, αλλά και τη δυναμική που διαθέτει, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού εκθετών καθώς και πλήθος επισκεπτών.

Ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης αναφέρθηκε στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, τον οποίο χαρακτήρισε σημαντική παράμετρο της οικονομικής μας ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι: «….η παρουσία των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές διαρκώς κερδίζει έδαφος και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ξεχωρίζει. Οι δείκτες άλλωστε των ελληνικών εξαγωγών που διαρκώς βελτιώνονται είναι ο καλύτερος μάρτυρας».

Επιπλέον, ο Διονύσης Σταμενίτης εστίασε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων μας, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα. «Επενδύουμε πολλά στην προβολή των προϊόντων μας, επενδύουμε πολλά συνολικά στην ανάπτυξη της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας», ανέφερε ο κ. Διονύσης Σταμενίτης, και καταλήγοντας επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία μετασχηματίζεται και ακολουθεί μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν οι δυνάμεις της υγιούς επιχειρηματικότητας της χώρας.

Κλείνοντας, ο Υφυπουργός συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια διοργάνωση, για την καθιέρωση της αλλά και για την κυριαρχία της στο πεδίο των τροφίμων και των ποτών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου