Sunday, 28 April, 2024

Το τελευταίο “κάστρο” που θα πέσει. Στον κόμβο Γυψοχωρίου παραμένουν οι αγρότες

“Δεν πουλάμε τους αγώνες που κάναμε το 2013, ’14 και 15. Θα ήταν προδοσία” τονίζει ο Χρήστος Κάμτσης από το μπλόκο του Γυψοχωρίου

Την αποφασιστικότητα των αγροτών να συνεχίσουν τον αγώνα τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, εξέφρασαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων στον κόμβο του Γυψοχωρίου, μιλώντας στο logospellas.gr.
Οι αγρότες παλεύουν για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους και απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, που ουσιαστικά χαρατσώνουν τα δικαιώματα τους, όπως επεσήμαναν.
Ο Παναγιώτης Γιώγας, εκ των εκπροσώπων του μπλόκου, μας είπε: “Ποτέ δεν κατευθύναμε κανέναν πουθενά. Δεν κατακτήσαμε ποτέ καμία θέση, παλεύουμε για τα δικαιώματα όλων των αγροτών στο σύνολό τους όλα αυτά τα χρόνια”.
“Η διαφοροποίηση δεν έχει να κάνει με ανθρώπους, αλλά με τα αιτήματα και αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι. Η θέση μας διαχωρίστηκε από τις αρχές Νοέμβρη που ανεβήκαμε στην Π.Ε. Πέλλας για να καταθέσουμε ψήφισμα. Εκεί ήταν να δώσουμε άλλο ψήφισμα και δόθηκε άλλο (σ.σ. όπως συνέβη αυτές τις ημέρες στα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων Έδεσσας και Σκύδρας). Δεν μπορούμε να δεχτούμε το 13% από το πρώτο ευρώ. Δεν πουλάμε τους αγώνες που κάναμε το 2013, ’14 και 15. Θα ήταν προδοσία” τονίζει το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Ροδάκινο Χρήστος Κάμτσης.
“Στο μπλόκο εδώ όποιον και να ρωτήσεις ξέρει τι διεκδικούμε, έχουμε αιτήματα, τα οποία είναι ξεκάθαρα και τα έχουμε διατυπώσει εδώ και καιρό. Έχουμε τη στήριξη και ψηφίσματα από άλλους κλάδους, όπως των αυτοκινητιστών, Σωματείο ΦΟΧ Πέλλας, ΟΓΕ, κλπ…”.

fox

auto1
Οι αγρότες του κόμβου Γυψοχωρίου υποστηρίζουν ότι θα είναι το τελευταίο “κάστρο” που θα πέσει στο νομό, δηλώνοντας ανυποχώρητοι αν η κυβέρνηση δε δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, αν δεν αποσυρθούν τα σχέδια για το ασφαλιστικό, αν δεν καταργηθεί η φορολογία από το πρώτο ευρώ και των τεκμηρίων διαβίωσης.
Για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας αποφασίστηκε να μείνουν στο μπλόκο και με ανοιχτούς δρόμους να ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς με φυλλάδια και υλικό για τα αιτήματα τους.

Το τελευταίο “κάστρο” που θα πέσει. Στον κόμβο Γυψοχωρίου παραμένουν οι αγρότες

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου