Saturday, 27 April, 2024

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας για την στήριξη των αγροτών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας, στηρίζει τον αγώνα των αγροτών και υιοθετεί τα αιτήματα τους, που είναι τα εξής:

 «Διεκδικούμε:

1. ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ «ΑΓΡΟΤΗΣ»: Κατοχύρωση  του επαγγέλματος, ταυτότητα αγρότη με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε «επιτηδευματίες» ή «ελεύθεροι επαγγελματίες».

2. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Παραμονή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στον συντελεστή του 13% και κατάργηση της προκαταβολής φόρου. Να προσμετρώνται  στον υπολογισμό του κόστους παραγωγής όλες οι δαπάνες και οι αποσβέσεις που ισχύουν στα Ευρωπαϊκά και διεθνή οικονομικά και λογιστικά πρότυπα (αποσβέσεις του φυτικού, ζωικού και παγίου κεφαλαίου, αγορά γης, τα τεκμαρτά ενοίκια του εδάφους, τους τόκους των ιδίων κεφαλαίων).

Αφορολόγητο της προσωπικής και της οικογενειακής εργασίας του Αγρότη. Όχι στη φορολόγηση αποζημιώσεων. Όχι στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος. Όχι στην απαράδεκτη φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης στην περίπτωση που υπάρχει μειωμένο εισόδημα ή και καθόλου, λόγω ζημιών.

3. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές. Εξυγίανση του ΟΓΑ και απαλλαγή του από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις, την αναδιάρθρωση του (μέσα από μια σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη) ώστε άμεσα να καταστεί ένας υγιείς ασφαλιστικός Οργανισμός χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για τον αγρότη –ασφαλισμένο.

4. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Άμεσα να προχωρήσουμε στην Αγροτική Μεταρρύθμιση και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση λαμβάνοντας σοβαρή μέριμνα για το κόστος παραγωγής, τη χρηματοδότησή του, τη διαφοροποίηση της φορολογίας των 100% συνεταιριζόμενων αγροτών, το λαθρεμπόριο (μαύρη πώληση αγροτικών προϊόντων), τα κόκκινα δάνεια και μια σειρά άλλα θέματα που δημιουργούν τεράστια ζητήματα επιβίωσης και ανάπτυξης του κλάδου».

            Το ψήφισμα αυτό εγκρίθηκε με την αριθμ. 297/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας στην 22η συνεδρίαση της 10ης Νοεμβρίου  2015.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Φίλιππος Ν. Γκιούρος

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας για την στήριξη των αγροτών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου