Saturday, 18 May, 2024

Ανάσταση και Εσπερινός της Αγάπης, στην Έδεσσα

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και με πάνδημη συμμετοχή και την παρουσία των τοπικών αρχών εορτάσθηκε η Ανάσταση του Κυρίου στην Έδεσσα.


Το βράδυ του Μ. Σαββάτου τελέσθηκε η ιερά ακολουθία της Παννυχίδος και μετά την μετάδοση του Αγίου Φωτός από τον Σεβασμιώτατο κλήρος και λαός πορεύθηκαν εν πομπή στο κέντρο της πόλεως, όπου έγινε η τελετή της Αναστάσεως. Στη συνέχεια η ιερά πομπή επέστρεψε στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπη, όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.
Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα (11.00 π.μ.) στον Ι. Καθεδρικό Ναό τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης. Κατά την έναρξη της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η ένδυσις του Αρχιερέως σύμφωνα με την αρχαία τάξη. Έγινε επίσης η καθιερωμένη απαγγελία του ιερού Ευαγγελίου σε διάφορες γλώσσες. Την Πασχαλινή Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ενώ στην ιερά ακολουθία μετείχαν οι ιεροκήρυκες και οι Αρχιερατικοί επίτροποι της Ι. Μητροπόλεως καθώς και σύσσωμος ο ιερός κλήρος της πόλεως.

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου