Sunday, 2 June, 2024

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμ. Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ο οποίος αρχικά μετέβη στο Άγιον Όρος, με μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Αμερικής.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφτεί και την περιοχή της Ροδόπης καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής την Τετάρτη, 2 Μαρτίου στις 17:00 θα τελεστεί Δοξολογία για την υποδοχή του, στον ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Στις 19:30 της ίδιας ημέρας θα ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών-Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ενώ, την Πέμπτη, 3 Μαρτίου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας της κεντρικής πλατείας της Μαρωνείας, σε πλατεία «Ἀρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ”. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης, πρόκειται για μια πράξη τιμής και μνήμης στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Κυρού Μιχαήλ του Κωνσταντινίδη του Μαρωνείτου.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος αναμένεται να μεταβεί και στο Φανάρι, προτού επιστρέψει στην Αμερική. Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, είναι τα γενέθλια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου