Saturday, 27 April, 2024

Η επίσημη υποδοχή των ιερών εικόνων της Παναγίας Σουμελά από τον Πόντο, στα Γιαννιτσά

Με λαμπρότητα και τιμές έγινε η επίσημη υποδοχή των Ιερών εικόνων της Παναγίας Σουμελά, το απόγευμα της Τρίτης, 1 Οκτωβρίου 2019

Τις ιερές εικόνες, συνόδευαν ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και ο ποιμενάρχης της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.


Στο προαύλιο του ιστορικού ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (παλαιά Μητρόπολη), τις εικόνες της Παναγίας Σουμελά, του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Βαζελώνος και του Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα, υποδέχθηκαν πλήθος πιστών, εκπρόσωποι της εκκλησίας, μέλη ποντιακών, κρητικών και άλλων Πολιτιστικών συλλόγων με παραδοσιακές στολές, ο Σύλλογος Ειδικών Δυνάμεων “Αχ. Μιμιλίδης”, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, βουλευτές, μέλη της δημοτικής αρχής και η Φιλαρμονική Γιαννιτσών που απέδωσαν τιμές.


Ακολούθησε Μέγας Εσπερινός με Αρχιερατική Συγχοροστασία.
Τα ιερά σεβάσματα του Πόντου θα παραμείνουν στον ιερό ναό, ο οποίος θα είναι καθημερινά ανοικτός, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου.
Την Τετάρτη το πρωί κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Μνημόσυνο των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και των κεκοιμημένων μελών όλων των τοπικών Ποντιακών Συλλόγων ενώ πριν φτάσουν οι εικόνες στον Ι.Ν. έγινε τρισάγιο στην πλατεία Νέας Τραπεζούντας. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου