Wednesday, 1 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θεμελιώθηκε στο Κονγκό Ι. Ναός αφιερωμένος στον Άγιο Γεράσιμο τον Υμνογράφο

Θεμελιώθηκε ο πρώτος ενοριακός Ναός εις τιμήν του νεοφανούς Αγίου Γερασίμου του Υμνογράφου στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γερασίμου του Υμνογράφου, ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Belesi, ο οποίος προ ετών έλαβε το μοναχικό του όνομα εις τιμήν του Αγίου Γέροντος, τον υπεύθυνο της ενορίας του Κέγκε, Οικονόμο π. Ραφαήλ  Kindalo, τον Διάκονο π. Τιμόθεο Maneka, τον φοιτητή της Θεολογικής Σχολής Ιωάννη Lukombo και άλλους συνεργάτες της Μητροπόλεως, κατέφθασε στην πόλη Κέγκε. Στην πόλη αυτή, το σωματείο «Εθελοντική Διακονία Αστέγων» που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με τη συγκινητική κινητοποίηση της προέδρου του, κ. Κυριακής Φράγκου, αγόρασε οικόπεδο προκειμένου να ανεγερθεί ναός εις τιμήν του Αγίου Γερασίμου του Υμνογράφου. Πέραν δε τούτου, έχει επιδοθεί σε αγώνα ενημερώσεως και κινητοποιήσεως για την συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού για την ανέγερση του ναού.Παρόντες στην τελετή της θεμελιώσεως ήταν τόσο ο δήμαρχος της πόλης και ο δήμαρχος της συνοικίας, όσο και πολλοί από τους πρώτους πιστούς της νεοσύστατης ενορίας. Οι στιγμές ήταν εξόχως συγκινητικές. Η Ορθοδοξία έφθασε στο Κέγκε. Ο Μητροπολίτης με τους ιερείς βρίσκονται κοντά στους πιστούς. Η ώρα για να αποκτήσουν οι πιστοί ναό έφθασε! Δεν θα χρειάζεται πλέον να παρακαλούν προκειμένου να τους παραχωρηθούν σπίτια ή αποθήκες για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.Μέχρι βέβαια να οικοδομηθεί ο μόνιμος ναός, έχει ανεγερθεί προσωρινά στο οικόπεδο μια παράγκα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως προσωρινός ναός.

Ο ενθουσιασμός μεγάλος, οι πιστοί με συγκινητικό τρόπο δοξολογούσαν τον Θεό για το μεγάλο δώρο. Ο Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος μετέφερε καταρχάς σε όλους την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.  Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη θαυμαστή ζωή του Αγίου Γερασίμου, στο χάρισμα της υμνογραφίας με το οποίο τον προίκισε ο Θεός και στις θείες και ουράνιες επισκέψεις που δεχόταν μετά από την συγγραφή κάθε ακολουθίας, δεχόμενος τις ευχαριστίες των Αγίων, ενώ διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι παρακαλεί τον Θεό δια πρεσβειών του Αγίου Γερασίμου να βρεθούν οι άνθρωποι εκείνοι που θα στηρίξουν την ανέγερση του Ναού του και τους προσκάλεσε και αυτοί να επιδοθούν στο προσευχητικό αυτό έργο. Εκμεταλλευόμενος δε την ευκαιρία της συγκέντρωσης των ανθρώπων, μαζί με τους συνεργάτες του τούς κατήχησαν κατάλληλα για την επικείμενη εορτή των Χριστουγέννων.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλους, σταυρούς που απέστειλε ο Καθηγουμένος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Βατοπεδίου Γέροντας Εφραίμ.

Πηγή: vema.com.au

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου