Wednesday, 8 May, 2024

Λιτάνευση ιερών εικόνων στην Πλατάνη και το Αρσένι Σκύδρας

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στη Πλατάνη Εδέσσης.

Την παραμονή στον πανηγυρικό Εσπερινό πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του ι. λειψάνου της Αγίας Παρασκευής. Την ημέρα της εορτής στην πανηγυρική θεία λειτουργία προέστη ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Γεννάδιος Βελκογιαννίδης, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού τέθηκε σε προσκύνηση ιερό λείψανο της αγίας Παρασκευής, του αγ. Παντελεήμονος καθώς και άλλων αγίων, τα οποία φυλάσσονται στον ιερό ναό. Παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Εδέσσης Μ. Κατσάρα καθώς και άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων.

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στο Αρσένι Σκύδρας

Την Τετάρτη (26/7) τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Παντελεήμονος προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σκύδρας, Αρχιμ. Αντωνίου Κορέστη. Την ημέρα της εορτής τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ εκπροσώπησε ο Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Στον εορτασμό μετείχαν η βουλευτής Πέλλας Θ. Τζάκρη, η Δήμαρχος Σκύδρας Αικ. Ιγνατιάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ι. Τζαμτζής και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου