Sunday, 28 April, 2024

Λιτανεία της εικόνας της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Γιαννιτσών

Λιτανεία της εικόνας της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Γιαννιτσών

Δέος και κατάνυξη για την Παναγία μας.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 14/8, από τις 19:00 ξεκίνησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή κληρικών από την πόλη και την περιοχή. Κατά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιστορικής Ιεράς Εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και του Ιερού Λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου, που υποδέχθηκε ο Ναός.

Την Ι. Εικόνα συνόδευσαν τιμητικά και μετέφεραν μέλη του Συλλόγου «Αχ. Μιμιλίδης». Στη συνέχεια τελέσθηκε η Ευλόγησις των Άρτων στο προαύλιο του ναού.

Στις 22.00 τελέσθηκε η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου κατά την οποία εψάλλησαν τα Εγκώμια της Θεοτόκου, ενώ ο Ιερός Ναός παρέμεινε ανοιχτός μέχρι αργά το βράδυ, λόγω της συνεχούς προσέλευσης προσκυνητών.

 

Στο κήρυγμα ακούστηκε ότι οφείλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά Της Θεοτόκου μας. Αν αγωνιστούμε πνευματικά, θα έχουμε και εμείς την ίδια τιμή με την Παναγία, σύμφωνα με τον Αγ. Γερμανό Κων/πόλεως. Αν ζητήσουμε την ενίσχυσή Της, θα μας την χαρίσει. Ας επικαλούμεθα λοιπόν το όνομά Της και ας έχουμε πρότυπο στη ζωή μας την ζωή Της. Ας αγωνιστούμε να έχουμε όπως και Αυτή στην καρδιά μας μόνιμα τον Χριστό.

Σήμερα, ανήμερα της Παναγίας, τελέστηκε όρθρος της Εορτής και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ.Στις 18.30 Μεθέορτος Εσπερινός

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/8

18.30 Εσπερινός, Παράκλησις Τιμίου Προδρόμου και αποχώρησις ι. Λειψάνου.

Σήμερα, Τρίτη 15/8 και την Κυριακή 20/8 ο Ι. Ναός θα παραμείνει ανοικτός (εκτός των ωρών 14.30-16.30) για προσκύνηση του ιερού λειψάνου του Τιμίου Προδρόμου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου