Friday, 26 April, 2024

Πλημμυρίδα πιστών στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής

Με λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κορυφώθηκε σήμερα ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Μάμαντος, στον ομώνυμο περίλαμπρο Ιερό προσκυνηματικό Ναό της Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια του οποίου λειτουργεί η μεγάλη καθιερωμένη ετήσια Εμποροπανήγυρη που προσελκύει χιλιάδες κόσμου στην Χαλκιδική

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, πλαισιούμενος υπό Αγιορειτών Πατέρων, των Εφημερίων του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού και Ιερέων της Ι. Μητροπόλεως, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και της Αστυνομίας. Ο Σεβασμιότατος στο κήρυγμα του μίλησε για τον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο της αρετής και της αγιότητας, τον οποίο ανέβηκαν πολλοί Μάρτυρες, ανάμεσά τους και ο θαυμαστός και ένδοξος Άγιος Μάμας.

Συνόψισε σε τρεις κυρίως αρετές που χρειάζεται να έχει κάποιος Χριστιανός για να διαβεί αυτό τον δρόμο, αρετές που είχε ο Άγιος Μάμας και πρόσφερε τον εαυτό του για τον μόνο και αληθινό Τριαδικό Θεό. Πρόκειται για την ομολογία της πίστεως, την αγάπη για τον Χριστό και την αυταπάρνηση.

Είναι ανάγκη τόνισε να έχουμε θάρρος, δύναμη και παρρησία προκειμένου να ομολογούμε την πίστη μας, να αγωνιζόμαστε για να αυξάνουμε την αγάπη μας για τον Κύριο και να διακρινόμαστε από το πνεύμα της αυταπαρνήσεως.

 Πλημμυρίδα πιστών στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου