Friday, 26 April, 2024

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι τριαντάρηδες του κόσμου (Video)

Κάποιους τους έχετε ακουστά, κάποιους όχι. Δείτε ποιοι είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου κάτω των 35 ετών.

Nathan Blecharczyk, 32 ετών, αξία 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Συνιδρυτής της Airbnb, οδήγησε την επιτυχία της εταιρείας στην Κούβα. Άρχισε να ασχολείται με κώδικα ηλεκτρονικών υπολογιστών όταν ήταν 12 ετών.

Elizabeth Holmes, 31 ετών, αξία 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ίδρυσε την –αξίας 9 εκατομμυρίων- εταιρεία τεχνολογίας «Theranos» που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας, σκοπεύοντας να φέρει την επανάσταση στις εξετάσεις αίματος.

Scott Daniel Duncan, 32 ετών, αξία 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο πατέρας του ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της σωληνοποιϊας στις ΗΠΑ. Όταν πέθανε από αιμορραγία στον εγκέφαλο, ο Scott μοιράστηκε την περιουσία του πατέρα του με τα τρία αδέλφια του.

Eduardo Luiz Saverin, 33 ετών, αξία 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ήταν από τους συνιδρυτές του Facebook και «απαθανατίστηκε» από τον Andrew Garfield  στην ταινία «The Social Network».  Παρά τις νομικές διαμάχες του με τον Zuckerberg, κατέχει ακόμη ένα 5% των μετοχών του Facebook.

Yang Huiyan, 34 ετών, αξία 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο πατέρας της ίδρυσε τον κατασκευαστικό κολοσσό Country Garden Holdings στην Κίνα και το 2007 της μετέφερε όλες τις μετοχές του, καθιστώντας την μοναδική μέτοχο.

Dustin Moskovitz, 31 ετών, αξία 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ήταν ο πρώτος επικεφαλής τεχνικός του Facebook και το νεαρότερο άτομο που υπέγραψε τη δέσμευσή των Μπιλ Γκέιτς και Ουόρεν Μπάφετ ότι θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του σε αγαθοεργίες.

Mark Zuckerberg, 31 ετών, αξία 41,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατέχει δικαίωμα ψήφου πάνω από το  57% στο Facebook και θεωρητικά έχει ετήσιο μισθό… ενός δολαρίου. Το 2006 αρνήθηκε την προσφορά της Yahoo να εξαγοράσει το Facebook για ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Έξι χρόνια αργότερα η αξία του έφθασε τα 16 δισεκατομμύρια.

www.topontiki.gr

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι τριαντάρηδες του κόσμου (Video)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου