Wednesday, 22 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Βαν έπεσε σε πλήθος στη Γερμανία – 4 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο της παλιάς πόλης του Μύνστερ στη Γερμανία, καθώς βαν έπεσε σε πλήθος.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν 4 νεκροί, ανάμεσα τους και ο δράστης, και αρκετοί τραυματίες. Σύμφωνα με την Bild, 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι έξι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως το βαν έπεσε πάνω σε θαμώνες του καφέ εστιατορίου «Kiepenkerl», που είναι από τα γνωστότερα του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ο δράστης αυτοκτόνησε.
Οι αρχές αναφέρουν πως ο δράστης ήταν 48 ετών Γερμανός με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα
Η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην κατοικία του δράστη, για το ενδεχόμενο ύπαρξης εκρηκτικών.
Στο σημείο έσπευσαν οι αρχές, οι οποίες μέσω καλούν τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο. Πάνω από την περιοχή πετούν ελικόπτερα, ενώ η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα για τον εντοπισμό εκρηκτικών.
Οπως μεταδίδει η Bild, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, όλες οι διαθέσιμες αστυνομικές και ειδικές δυνάμεις της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας διατάχθηκαν να κατευθυνθούν στο Μύνστερ.


Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή δυστύχημα. Εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων και τόνισε πως η αστυνομία δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο επίθεσης.
Εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε πως «οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και της οικογένειές τους».
Η περιοχή είναι δημοφιλής τόσο σε ντόπιους, όσο και σε τουρίστες.
H συλλυπητήρια ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ
Την βαθιά θλίψη του για το τραγικό δυστύχημα στο Μύνστερ της Γερμανίας εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με μία ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter.
Παράλληλα εκφράζονται τα συλλυπητήρια και η αλληλεγγύη της χώρας μας στις οικογένειες των θυμάτων και στον γερμανικό λαό καθώς και στην κυβέρνηση της Γερμανίας.
iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου