Saturday, 27 April, 2024

Βερολίνο: Χιλιάδες σε διαμαρτυρία κατά των μέτρων του κορονοϊού

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε καθώς τα περιστατικά των μολύνσεων αυξάνουν στην Ευρώπη, ενώ παρόμοιες διαμαρτυρίες γίνονται και αλλού.

Η αστυνομία στο Βερολίνο διέλυσε σήμερα μία μαζική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα κατά των περιορισμών για τον νέο κορονοϊό, λίγες ώρες μετά την αποτυχία των διαδηλωτών να ακολουθήσουν τις εντολές για την τήρηση των αποστάσεων, αλλά και για την υποχρέωση να φορούν μάσκες προσώπου.
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε καθώς τα περιστατικά των μολύνσεων αυξάνουν στην Ευρώπη, ενώ παρόμοιες διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται στη διάρκεια της ημέρας στο Παρίσι, αλλά και αλλού.
«Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλη επιλογή» ανέφερε η αστυνομία του Βερολίνου στο Twitter. «Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, δεν οδήγησαν σε συμμόρφωση με την κατάσταση τήρησης των προληπτικών μέτρων» πρόσθεσε, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Δικαστήριο στη Γερμανία επέτρεψε τελικά την πραγματοποίηση σήμερα στο Βερολίνο διαδήλωσης κατά των μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι γερμανικές αρχές είχαν απαγορεύσει τη διεξαγωγή της διαδήλωσης αυτής, αφού άλλη αντίστοιχη κινητοποίηση από τους ίδιους διοργανωτές είχε διαλυθεί στις αρχές του μήνα καθώς οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που συμμετείχαν σε αυτή είχαν αψηφήσει τα μέτρα που ισχύουν για την αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19 και δεν κρατούσαν τις αποστάσεις ούτε φορούσαν μάσκα.
Οι αρχές του Βερολίνου ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι απαγορεύουν τη διεξαγωγή της κινητοποίησης αυτής «για λόγους δημόσιας υγείας», καθώς θεωρούσαν ότι θα ήταν αδύνατο να τηρηθεί η απαραίτητη απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των διαδηλωτών.
Ωστόσο χθες Παρασκευή δικαστήριο δικαίωσε τους διοργανωτές της κινητοποίησης, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει a priori «άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».
Σε προηγούμενη αντίστοιχη διαδήλωση την 1η Αυγούστου είχαν συμμετάσχει περίπου 20.000 άνθρωποι. Η αστυνομία είχε τότε διαλύσει το πλήθος διότι δεν σεβόταν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου