Wednesday, 1 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Βουλγαρία: Δύο νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες σαρώνουν και τη Βουλγαρία όπου δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους  στην πόλη Τσάρεβο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας,

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Έχουμε επιβεβαιωμένα δύο νεκρούς», είπε ο δήμαρχος του Τσάρεβο Γκεόργκι Λάπτσεφ.

«Δυστυχώς, ένας άνδρας και μία γυναίκα σκοτώθηκαν», είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ, που έσπευσε στην πόλη Τσάρεβο. Πρόσθεσε ότι και άλλοι άνθρωποι «αναζητούνται».

Πολλοί ποταμοί φούσκωσαν, υπερχείλισαν και πλημμύρισαν δρόμους, προκαλώντας πανικό στους τουρίστες, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που απολάμβαναν ακόμη τις διακοπές τους στη Μαύρη Θάλασσα, επωφελούμενοι από τον καλό καιρό τις προηγούμενες ημέρες. Εκατοντάδες από αυτούς αναγκάστηκαν να φύγουν βιαστικά από κάμπινγκ και παραθεριστικές κατοικίες για να βρουν καταφύγιο σε πιο ασφαλή σημεία.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται οι έρημες, διαλυμένες παραλίες, αυτοκίνητα και τροχόσπιτα που έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα. «Η ποσότητα της βροχής» που έπεσε στην περιοχή από την Δευτέρα «είναι άνευ προηγουμένου», είπε ο δήμαρχος του Τσάρεβο, Γκεόργκι Λάπτσεφ. Στην πόλη και στη γύρω περιοχή έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ένας ανεμοστρόβιλος καταγράφηκε στο Τουνέλοβο, λίγο βορειότερα. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, 60 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Στα πλάνα που μεταδόθηκαν φαίνονται τροχόσπιτα και αυτοκίνητα να έχουν πέσει στη θάλασσα, αφού παρασύρθηκαν από τα νερά ποταμών που υπερχείλισαν. Έχουν πλημμυρίσει επίσης μπανγκαλόου και ξενοδοχεία κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου