Friday, 26 April, 2024

Βούτσιτς: Συνεχίζονται οι εξαγωγές όπλων από τη Σερβία παρά τη συντριβή του Antonov στην Ελλάδα

Η Σερβία θα συνεχίσει την πώληση όπλων σε άλλες χώρες, ανεξάρτητα από τη συντριβή στην Ελλάδα του ουκρανικού αεροσκάφους Antonov που μετέφερε σερβικά πυρομαχικά

για το Μπαγκλαντές, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. «Πωλούμε όπλα για να έχουμε υψηλότερους μισθούς και συντάξεις και θα συνεχίσουμε να πωλούμε και στο Μπαγκλαντές και στην Κύπρο και στο Τόγκο και στη Σενεγάλη και σε οποιονδήποτε έχει άδεια τελικού χρήστη» ανέφερε ο Βούτσιτς κατά την παρουσίαση σερβικών οπλικών συστημάτων στον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σερβία.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς χαρακτήρισε «αεροπορικό δυστύχημα» τη συντριβή του Antonov το περασμένο Σάββατο κοντά στην Καβάλα και εξέφρασε την απορία του «γιατί τίθεται θέμα για τις εξαγωγές σερβικών όπλων», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ο Βούτσιτς, αναφερόμενος στην συντριβή του Antonov, ισχυρίστηκε ότι η σερβική πλευρά τήρησε όλα τα προαπαιτούμενα κατά την εξαγωγή των πυρομαχικών που μετέφερε το μοιραίο ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποίησε διάβημα στο σερβικό ΥΠΕΞ, μέσω του πρέσβη της Ελλάδας στο Βελιγράδι, διότι δεν υπήρξε πρότερη ενημέρωση των ελληνικών αρχών για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το Antonov.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου