Saturday, 27 April, 2024

Γαλλία: Συναγερμός για τη γρίπη των πτηνών: Έχουν ήδη θανατωθεί πάνω από 400.000 πάπιες

Γαλλία: Συναγερμός για τη γρίπη των πτηνών: Έχουν ήδη θανατωθεί πάνω από 400.000 πάπιες

Χιλιάδες ακόμη θα θανατωθούν τις επόμενες ημέρες. Το Νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας επηρεάστηκε ιδιαίτερα.
Η παραγωγή φουά γκρα κινδυνεύει. Παραγωγοί: “Ο ιός είναι ισχυρότερος από εμάς”. Ο Υπουργός Γεωργίας: Θα προχωρήσουμε με «μια μαζική ερήμωση για τον περιορισμό της επιδημίας». Περιπτώσεις επίσης στο Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, τη Σουηδία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία.
Η Γαλλία αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά παθογόνο γρίπη των πτηνών H5N8, η οποία έχει ήδη αναγκάσει τις αρχές να εξοντώσουν πάνω από 400.000 πάπιες και να αποφασίσουν τους θανάτους χιλιάδων ακόμη τις επόμενες ημέρες. Ο ιός είναι πλέον εκτός ελέγχου στα νοτιοδυτικά της χώρας.
Οι πρώτες σφαγές παπιών στη Γαλλία
Η γρίπη έχει εξαπλωθεί κατ ‘εξοχήν στην εκτροφή παπιών, στο Landes, όπου πραγματοποιήθηκε προληπτική μαζική σφαγή.Από τις 24 Δεκεμβρίου τουλάχιστον 400 χιλιάδες πουλιά έχουν σκοτωθεί και «εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη» θα σκοτωθούν τις επόμενες ημέρες, όπως αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, όπως γράφει και το Libération. “Πρέπει να επιταχύνουμε σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στον χρόνο ενάντια σε έναν εξαιρετικά παθογόνο ιό των πτηνών”, δήλωσε η υπουργός Γεωργίας Julien Denormandie.
Πέντε εκατομμύρια πάπιες είναι ακόμα ζωντανές στα αγροκτήματα Landes και προς το παρόν ο στόχος είναι να προχωρήσουμε σε «μια μαζική ερήμωση για τον περιορισμό της επιδημίας, διατηρώντας τον υψηλότερο δυνατό αριθμό ζωντανό». Εκτός από τα Landes, επηρεάζονται επίσης τα τμήματα των Gers και των Πυρηναίων του Ατλαντικού.

skytg

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου